Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sportif, sosyal, idari ve mali açıdan tükenmiş Türk futbolunun lokomotif kulüpleri devre arasının son günlerinde can havli ile tuhaf transferlere imza atarak, uzatma dakikalarında kendilerini bu hale getiren alışkanlıkları doğrultusunda son şanslarını kullandılar.

        Ya tutarsa umuduyla yapılan bu transferlerin takımlarımıza ne kazandırıp, ne kaybettirdiğini zaman gösterecek. Geçmişte yaşanan tecrübelere bakınca kazanımlarının yine kaybettiklerinden az olacağı kaçınılmaz gibi.

        Her zaman olduğu gibi sezon öncesi milyonlarca Euro'yu çarçur eden kulüplerimiz, devre arasında ne olduysa bu kadrolar ile başarılı olamayacaklarını düşünerek bir anda ilginç transferler yapmaya başladılar. Bu transferler kulüplerin maddi cesaret ve cüretlerine göre gerçekleştirildi, maddi durumlarına göre değil her zamanki gibi.

        Takım içi dengeler, kulüplerin mali açmazları, teknik direktörlerin öncelikleri ikinci planda tutulurken, başkanların ihtirasları, taraftar politikaları, gündem değiştirme arzuları ve egoları ön plana çıktı hep olduğu gibi.

        Taraftar umutlu ve mutlu bugünlerde, her transfer sezonu olduğu gibi. Çünkü alışmışlar bedelini kendilerinin ya da başkanlarının ödemediği transferlerden böbürlenmeye. Başkanlar da sonuçta taraftar nitekim. Onlar da bayılıyor kendi ceplerinden çıkmadan, kulüplerin maddi kaynaklarını heba ederek harcamaya, amaç popülizm olsun. Bir de işin içine kurumsallaşma, dünya takımı olma, feda gibi ulvi söylemler kattınız mı taraftar yer, hep yedi zaten, yemeye meyilli.

        Kısaca deniz çoktan bitti Türk futbolunda, halka arz, sermaye artırımı, vs. son ama nafile hamleler günü kurtarmak için. Türk futbolu uzatmaların son saniyelerini oynuyor.

        Hakem Hataları

        Garip gelebilir ama mevzu büyük takımlara yapılan hakem hataları olunca gülüyorum. Çünkü sahada

        oynanan oyunun sonucunu en az etkileyen faktör hakem hatalarıdır. Küçük takımların bu konudaki

        isyanlarının haklılık oranı çok daha yüksektir.

        Hakemler hata yapar elbette. Olmayan penaltıyı verebilirler, nizami golü de iptal edebilir ve daha birçok sonucu değiştirebilecek hata da yapabilirler ancak bu hatalar futbolun bir hatalar oyunu olduğunun göstergesidir. Nasıl bir kaleci veya defans oyuncusunun hatası ile gol yeniyor, nasıl bir gereksiz kart ile takımlar eksik kalıyor ya da nasıl hücum oyuncusunun beceriksizliği ile gol veya goller kaçırıyorsa.

        Futbolda hakem hatalarını en çok kimler konuşur ve manipüle eder? Başkanlar, yöneticiler, teknik direktörler ve onlara göbekten bağlı bazı medya deşkelleri. Zaten sonuca direkt etki eden en büyük hataları da onlar yapmıyor mu? Vurun abalıya, nasılsa taraftar yer, hep yedi zaten, yemeye meyilli.

        Olmayana Ergi

        Medya olmayan futbolu satmaya çalıştı on yıllarca... Sonra başkan ve yönetimler önce olmayan taraftar sayıları uydurdular, olmayan dünya derbileri türettiler, olmayan hedefler koydular ve tabii olmayan paraları harcadılar futbolda. Şimdi olmayan sermayelerini artırmaya çalışıyorlar son çare olarak.

        Futbolda, olmayana ergi metodu ile doğru kabul edilen tüm savların yanlışlığı artık net bir şekilde kanıtlanmıştır. Artık yeniden yapılanma zamanı... Yeterki kabullenelim, bu sistemin çöktüğünü...

        Diğer Yazılar