Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fikret Orman bir yıla yakındır görevde. Bu süre içinde belli dönemlerde hesap soracağını söyledi, vaatler verdi. Sonra ya bu sözlerinin tersini söyledi ya da hesap soracakmış gibi yapıp, günü kurtardı. Bugünlerde yine Beşiktaş'ta hesap sorma şenlikleri başladı. Kimse umutlanmasın Beşiktaş'ın hesabı teneşir vadeye uzatılmıştır. Beşiktaş'ta günü kurtarmak önemlidir, Beşiktaş'ı değil.

        G.Saray'ın faturası

        Galatasaray'ın Schalke ile oynayacağı maçlar öncesi kafama takılan bir soru var. Eğer Galatasaray elenirse fatura kime çıkacak? Fatih Terim'e mi yoksa Ünal Aysal'a mı? Bu konuda iki farklı görüş var. Bir taraf Terim'in takımı ilk 16'ya sokmasının büyük başarı olduğunu ve de hocanın önceliğinde olmayan futbolcuları transfer eden Aysal'ın takımın kimyasını bozduğunu düşünüyor. Diğer taraf ise Drogba ve Sneijder gibi dünya yıldızlarının katkısı ile Galatasaray'ın bu turu artık rahatça geçmesi gerektiğini.

        Soruya tersten bakarsak belki cevabı daha rahat buluruz. Drogba ve Sneijder transferlerinden sonra bu iki yıldızın katkıları ile Galatasaray'ın Schalke'yi elemesi yönetsel açıdan kime yararsa, elenmesi durumunda da fatura ona çıkartılmalı.

        Ha şunu diyebilirsiniz, "Takım, Fatih Terim'in sorumluluğunda. Kazansa da kaybetse de hoca sorumludur." Ben de "Hadi canım siz de" derim.

        Güreş

        Mısırlılar M.Ö. 2000'lerde, Yunanlılar M.Ö. 700'lerde,Türkler M.Ö 2. yüzyılda ve Japonlar M.Ö 20'lerde güreş yapmaya başladılar. Antik Olimpiyatlardan bugüne güreş, sporun hep merkezinde olmuştur.

        M.S. 2013'te Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dört bin yıllık bu sporun Olimpiyatlardan çıkarılmasını istiyor. Böylesine radikal bir kararın alınmasında güreşin azalan izleyici sayısı gibi etkenlerin yanında FILA Başkanı İsviçreli Martinetti'nin dünya güreşini bir mafya babası gibi yönetmesi bence en önemli etken.

        Çünkü değişen kuralları sonucu güreşin izlenme oranının düşmesi, çok kabul edilebilir bir sav değil. Olimpiyatlarda öyle branşlar var ki izleyici sayısı güreşin de altında. Örneğin, modern pentatlon ve trambolin. Taekwondo ve judo gibi diğer bireysel mücadele sporlarının durumu da uzak doğulu izleyiciler olmasa güreşe yakın.

        IOC İcra Kurulu üyelerinin çoğunluğu güreşin popüler olmadığı ülkelerden. Böyle bir karar alırken ne kadar sağlıklı düşündüler bilemem ama 31 yıl IOC Başkanlığı yapmış Samaranch'ın oğlu İspanyol üye Juan Antonio Samaranch Jr. ya da dünya spor hanedanlığındaki adıyla 2. Juan Antonio modern pentatlonun Olimpiyatlardan çıkartılmasını engelleyen en önemli güç.

        IOC'nin ultimatomu sonrası dünya güreşi FILA Başkanı Martinetti'yi hemen alaşağı etti. Şimdi güreşte yeni bir sayfa açılıyor. Başta Türkiye ve Rusya gibi güreşin hamisi sayılacak ülkelerin isteklerine ve FILA'daki değişim sürecine IOC kayıtsız kalamaz. Mayıs ayında ya güreşi belki siklet sayısını düşürerek veya düşürmeden tekrar Olimpiyat programına alacaklar ya da çok stratejik bir şekilde İstanbul 2020 adaylığını da oylayacak üyelerinin tercihine bırakacaklar güreşin Olimpiyatlardan çıkarılıp çıkarılmamasını.

        Diğer Yazılar