Turistler iyi yemek ve iyi servis bekliyor
Geçen hafta Gaziantep ile ilgili genel bilgiler vermiştim. Bu hafta da mekânlarla ve oralarda neler olup bittiğiyle ilgili gözlemlerimi paylaşacağım. Ben Gaziantep’e çok sık gittiğim için yeni yerler deneme imkânım oluyor. İnanın hiçbir yeri ayırt etmiyorum çünkü hepsini çok seviyorum. Burhan Çağdaş’ın sahibi olduğu İmam Çağdaş’ı da çok seviyorum, Coşkun Koçak’ın sahibi olduğu Koçak Baklava’yı da seviyorum, Küşlemeci Halil Usta’yı da çok seviyorum... Kimse yanlış anlamasın, “Bize niye gelmiyorsun” diye soranlar oluyor ama inanın fırsatım olmuyor. Keşke zamanım olsa da günde sekiz öğün yemek yiyebilsem ve hepinize tek tek uğrasam. Gaziantep’te gözü kapalı bir yere girin, inanın pişman olmazsınız, lezzetli bir yemek yersiniz. Çünkü işini hakkı ile yapan çok yer var. Hepsinin dokusu başka. O yüzden her gittiğimde başka başka yerlere gitmeyi seviyorum. Çünkü biliyorum ki, güzel bir yemek yiyeceğim...
Bu sefer Gaziantep’e, arkadaşlarım Gürsel Avcu, Asım Yıldız ve Emrah Durmaz ile birlikte gittim. Onlara da Gaziantep’in yeme-içme kültürünü göstermek istedim. Asım Yıldız, yıllar önce gelmiş, diğerleri ise ilk defa geldi. Onlara “Tam size göre bir Gaziantep turu hazırladım” dedim.
***********
ANTEPLİLERİN BULUŞMA NOKTASI
Şehre iner inmez ‘Bir şans daha verelim’ düşüncesiyle Orkide’ye kahvaltıya gittik. Orkide’ye Gazianteplilerin buluşma noktası diyorlar. Kız beğenme bile hamam yerine burada yapılıyormuş. Neyse biz güzel bir kahvaltı yaparız diye şehre iner inmez oraya vardık. En büyük arzumuz, sıcak baklava hamuru ile yapılan böreği yemek. Bir kere İmam Çağdaş’ta yedim, çok güzeldi. Sonra Orkide’de yedim, soğuk gelmişti. Bu sefer baştan uyardım, her şey sıcak olsun diye. Abartmıyorum, onca gelen şey arasında beğendiğim tek şey zeytin oldu. Her şey soğuk geldi. Artık bunu alışkanlık haline getirmişler. Kocaman fırın var ama önceden yapıp yedekliyorlar galiba ve sıcak gelmesi gerekenler soğuk geliyor. Bu arada soğuk gelmesi gerekenler de sıcak geliyor. Onlarda sistem ters çalışıyor! Sahibi kim bilmiyorum ama işine sahip çıkmasını öneriyorum. Bu arada iş yapıyor tamam ama tek gösterge bu olmamalı. Bir daha yine deneyeceğim, temennim uyarılarımı dikkate almaları. Biz turist olarak geliyoruz ve iyi yemek ve iyi servis arıyoruz.
***********
MOLA İÇİN UYGUN
Oradan çıktık, Şirehan Otel’e gittik ve odalarımıza yerleştik. Sonra soluklanmak ve nargile içmek için en iyi adreslerden biri olan Tahmis’te oturduk. 600 yıllık bir yer. Ama biz çok tarihe bakmadığımız için farkında değiliz. 4. Murat Bağdat Seferi sırasında Tahmis’de mola verip kahve içmiş. Hacivat- Karagöz gösterisi ilk burada sergilenmiş. Tarihte o kadar iz bırakmış bir yer ki, özellikleri say say bitmiyor. Bina üç kere yanmış, aslına uygun olarak yeniden yapılmış. Gaziantep’in tarihi dokusuna çok uygun. Mola vermek için en ideal yerlerden biri. Tahmis, Şahinbey bölgesinde yer alıyor. Gezilecek, görülecek, alışveriş yapılacak ve yenilecek yerlerin neredeyse hepsi bu bölgede bulunuyor. Yani yoruldukça yürüyerek Tahmis’e gidip mola verebilirsiniz.
- Turist çekmenin en 'lezzet'li yolu6 yıl önce
- Beş öğün yemek yenilen şehir6 yıl önce
- Hafta sonu Kartalkaya6 yıl önce
- Yol üstü lezzet durağı6 yıl önce
- İstanbul 15. sırada olmayı hak etmiyor6 yıl önce
- Türkler gitti yabancılar gelmedi6 yıl önce
- Yılbaşında canlı müzik mekânları6 yıl önce
- Farklı olayım derken rezil olmayın6 yıl önce
- Bu şarkıları unutmak mümkün mü?6 yıl önce
- Canlı müzik mekânları ve en çok çalınan şarkılar6 yıl önce