Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 mizaç teorisi: Siz nasıl bir mizaca sahipsiniz? Öğrenin!
        1

        İYİMSER

        İyimser olarak tanımlanan insanlar genellikle dışa dönük ve sosyaldir. Bardağın boş yerine dolu tarafını gören neşeli insanlardır. Muhtemelen onları bir kalabalığın ortasında bulacaksınız, tenha bir yerde değil. Sosyal etkileşimler onlar için kolaydır; konuşkan ve enerjik olabilirler.

        2

        İyimser insanlar olumlu özelliklere sahip gibi görünseler de onları eğlenceli kılan aynı kişilik özellikleri aynı zamanda onları fevri ve kararsız da yapabilir. Dürtüsellikleri bazen aşırı durumlarda uyuşturucu kullanımını içerebilen heyecan arama davranışları olarak ortaya çıkabilir.

        3

        ASABİ

        Asabi insanların belirleyici özellikleri baskın ve iddialı olmalarıdır. Bu mizaç tipine ait insanlar, hedef odaklı ve azimlidir. İşte, okulda ve hatta oyunda çok başarılıdırlar ve genellikle takım lideri olarak seçilirler.

        4

        İyimserlerin aksine, asabi insanlar kararlıdır ancak sabırsız ve inatçı olabilirler. Kritik sosyal bağlantıları ve ilişkileri geliştirmek yerine, belirlenmiş hedeflere ulaşmaya öncelik verebilirler.

        5

        SOĞUKKANLI

        Sakinlik, soğukkanlı bir kişiyle hemen karşılaştığınızda akla gelmesi muhtemel kelimedir. Başkalarıyla ilişki kurarken çok empatik olma eğiliminde olan rahat insanlardır. Sıradan ve rutinde rahatlık bulan güvenilir ve sabırlı insanlardır.

        6

        Soğukkanlı insanlar, sosyal etkileşimler sırasında pasif veya duygusuz olarak görülebilen çok az duygu gösterirler. Ne pahasına olursa olsun çatışmadan kaçınma ihtiyaçları dezavantajlı olabilir ve kendilerini savunmada başarısız olduklarında fırsatları kaçırmalarına neden olabilir.

        7

        MELANKOLİK

        İnsanlar genellikle melankoliyi neşesiz veya hüzünlü ile birleştirir ancak bu mizaçtaki insanlar için çok daha fazlası vardır. Melankolik insanlar çekingen olsalar da düşünceli ve hassastırlar. Ayrıca, özellikle işte analitik ve metodik olabilirler bu da onları herhangi bir iş yeri için değerli kılar.

        8

        Yalnız çalışmayı tercih ederler ve en iyi takım oyuncuları olmayabilirler. İşler yolunda gitmediğinde karamsar ve endişeli olurlar.

        Kaynak: Very Well Mind

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ