Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Galata Kulesi ile Kız Kulesi'nin efsanelere konu olan aşkı
        1

        Bugün birçok İstanbullunun bildiği ve hâlâ sokaklarda dolaşan bir efsaneyi ele alacağız; Galata ve Kız Kulesi'nin aşkı.

        Efsaneye göre; Yunanlılar tarafından inşa edilen ve Üsküdar'da yer alan Kız Kulesi, yıllarca birçok aşığın aşklarını izlemiş ve git gide kendini daha da yalnız hissetmeye başlamıştır.

        2

        Ancak bir gün talih değişmiş ve tam Kız Kulesi'nin karşısına tüm heybetiyle Galata Kulesi yükselmiş. İşte, o anda birbirini gören Galata ve Kız Kulesi birbirlerine aşık olmuşlar.

        3

        Ancak ne var ki araya giren İstanbul Boğazı, kavuşmalarına engelmiş. Kız Kulesi, bu imkânsız aşk karşısında günden güne solmaya başlamış. Galata ise onun bu halini gördükçe bir gün ona ulaştırma ümidiyle Kız Kulesi'ne aşkını dile getirdiği mektuplar yazıyormuş.

        4

        Günlerden bir gün, Hezarfen Ahmet Çelebi uçmak için Galata'ya çıkınca şans onlara gülmüş. Galata Kulesi, Çelebi'den yazdığı tüm mektupları Kız Kulesi'ne ulaştırmasını istemiş. Galata'nın haline dayanamayan Çelebi kabul etmiş ve mektupları alarak kendini Galata'dan bırakarak uçmuş.

        5

        Ancak rüzgâr o kadar kuvvetliymiş ki mektuplar Kız Kulesi'ne ulaşamadan hepsi İstanbul Boğazı'nın semalarında uçuşmuş ama yine de Kız Kulesi, Galata'nın da ona aşık olduğunu anlamış.

        6

        İmkânsız olarak saydıkları aşkın karşılıklı olduğunu anladıklarında Kız Kulesi ve Galata Kulesi o kadar güzel parlamış ki İstanbul Boğazı, güzelliğiyle ün salmış.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ