Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Süper Lig'de 19. hafta geride kalırken oynanan mücadelelerde birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. HT Spor ekranlarında yeni başlayan Gözler Hakem'de programında HT Spor yorumcuları eski hakemler Murat Fevzi Tanırlı ve Ali Palabıyık haftanın hakem panoraması, ilgi çekici istatistikler ve gündeme dair gelişmeleri masaya yatırdı.

"HAKEMLİK ADINA SAHALARDA GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ BİR POZİSYON"

"Bu pozisyon normal bir müsabakada her zaman olabilecek bir pozisyon ama nasıl gündeme geliyor... Bunun devamında bir gol olduğu zaman; yanlış bir taç, köşe vuruşu kararı maalesef bizim verdiğimiz kararın sorgulanmasına neden oluyor. Bu pozisyon da onlardan bir tanesi ama bu pozisyonda hakem yanlış bir karar verdi diyemem çünkü gerçekten zor bir pozisyon. Biz ekranda izlerken En-Nesyri'den çıkmış gibi gözükse de pozisyonda Uğurcan'ın da bir teması var gibi gözüküyor. Direnç Tonusluoğlu'nun maçın 6. dakikasında oynatmış olduğu çok güzel bir avantaj var. Hakemlik adına gerçekten sahalarda görmek istediğimiz bir pozisyon."

"VAR'IN KARIŞMAMASI DOĞRU"

"Kesinlikle VAR bundan dolayı karışmadı çünkü VAR'ın görev tanımında kırmızı kart ya da sarı karttan dolayı bir şüpheniz varsa bundan dolayı karışmamanızı söylüyor. Dzeko'nun topuğunun yerde olması da bizim sadece sarı karta ya da faule yönlendiren unsurlardan bir tanesi. VAR'ın karışmamasını ben bu pozisyonda doğru buluyorum.

"HAKEMLER SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇIYOR"

"Dördüncü hakemin görevi sahadaki hakeme yardım etmek yedek kulübesine iki dakikada üç dakikada bir gidip oturun sakin olun demek değil. Dördüncü hakemin görevi saha içerisinde hakemin göremeyeceği pozisyonlarla alakalı hakemin belki görse bile yardım beklediği durumlarda saha içinde kalmasıdır. Hakemler sorumluluk almaktan kaçıyor VAR'a atıyor. Yardımcı hakemler de sorumluluk almıyor hakeme atıyor. Dördüncü hakemler zaten hiç karışmıyor biliyor ki bu maçtan sonra maçı var. Bazı hakemler için gerçekten ödül-ceza sistemi yok. Şu ada bizim elit kategoride olan hakemimiz kim Halil Umut Meler. Kaç maçı var şu anda? Altı. 19 hafta geçti düşünün ki elit hakemimiz ligde 6 maç yönetmiş. Mehmet Türkmen'in kaç maçı var 14 oldu. Orada bizim en az 6-7 tane genç hakemimiz var 13-14 civarında ama bizim elit hakemimiz 6 maç yönetmiş bu bizim ülkemiz için tartışılması gereken bir nokta.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ