Üretken yapay zekanın çocuklar üzerindeki tehlikesi
Yakın zamanların en çok konuşulan teknolojik gelişimi yapay zeka, iş ve okul hayatında yarattığı büyük kolaylıkların yanında büyük tehlikeleri de insan hayatına sokması ile eleştiriliyor. Yapay zekanın kontrolsüz gelişiminin, insanları tembelliğe itmesinin yanı sıra, ses ve görüntü taklidi ile dolandırıcılığa, kimlik hırsızlığına ve hatta çocuk istismarına kadar giden sonuçlar doğurabildiği vurgulanıyor. Sosyal medyada paylaştığımız fotoğrafları ve videoları kötü amaçlı kişilerin elinde bizi ve çocuklarımızı vuracak bir silaha dönüşebiliyor. Uzmanlar uyarıyor, önde gelen telekomünikasyon şirketi Deutche Telekom da buna atıfta bulunan bir kamu spotu yayınladı. Habertürk Teknoloji Editörü Cem Özenen yazdı...
ABONE OL1950’li yıllarda temeli atılmaya başlanan, 1960'larda ARPANET projesiyle gelişimini sürdüren, icadı olarak kabul edilen 1989 yılında ise World Wide Web ile günümüzdeki formunu alan internet, yakın tarihi değiştiren en büyük teknolojik gelişimlerden birisi olarak görülüyor.
Global çapta haberin yayılma hızından, şekline, bilgiye ulaşmanın ve yeni içerikler üretmenin kolaylaşmasına kadar birçok faydalı gelişimin temelini atan internet, farklı tehditleri oluşturduğu ve insan hayatında risklerinin mi faydasının mı daha fazla olduğu konusunda uzun bir dönem tartışmaların odak noktasında olmuştu.