Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsa İstanbul'da açılışı Emine Erdoğan yaptı! - İş-Yaşam Haberleri

        Borsa İstanbul'da bugün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan'a bir de plaket verildi. Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlenen açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

        Emine Erdoğan Borsa İstanbul'da konuşuyor.

        İşte açıklamasından notlar;

        * 1 Kasım seçimlerinde ise 81 kadın vekil sayısı ile yüzde 14,73 oranında bir temsil gücüne sahip olduk. Siyasetteki kadın varlığının son 13 yılda yüzde 10'luk artış göstermesi önemli bir ilerlemedir.

        * Akademide ise dünya ortalamasının üzerindedir. 2015'te ise akademide yer alan kadınların oranı yaklaşık yüzde 43'tür. Biz isteriz ki cam tavan engelini aşarak yönetim kısmında etkin bir şekilde varolabilsinler.

        "ENKAZ İFADEM ÇARPITILDI"

        * Kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki yüzde 36 oranındaki kadın personelimizin üst düzeye çıkabilmesi duyarlılık açısından önemlidir. Son 10 yılda bu oranın yüzde 20.8'den 27.5'e yükseldiğini görüyoruz.

        * Evde imal ettikleri ürünleri satışa sunmaları halinde vergiden muaf tutulmaları önemli bir motivasyondur. Aynı şekilde KOBİ kredileri için yüzde 75 olan kefalet oranı kadınlar için yüzde 80'dir.

        * Türkiye’de bazı etnik ayrımlar konusunda birikmiş sorunlarımız olmuştur. Keza, 60 darbesi, 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır. Geçtiğimiz hafta, tarihimizin bu tür enkazlarına atıf yapan bir ifadem, çarpıtılarak bambaşka noktalara çekildi. Oysa kazanımlarıyla ve birikmiş sorunlarıyla geçmiş, hepimizin ortak geçmişidir. Cumhuriyet, milletimizin ortak eseridir, yaşadığımız coğrafyanın umut kaynağıdır, hepimiz için bir değerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ