Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İphone 7 renkleri(jet black) ve özellikleri! İphone 7 Türkiye fiyatı ne kadar? İphone 7 tanıtım videosu - Teknoloji Haberleri

        Apple'ın yeni cihazı İphone 7, getirdiği yeni özelliklerin yanında renk seçeneğiyle de göz kamaştırmayı başardı.

        İphone serilerinde görmeye alışık olduğumuz gri ve siyah tonlu renk seçeneğinin yanına jet black'i de (simsiyah) ekleyen firma, kaybolan anten çizgileriyle birlikte kullanıcılara farklı bir görsel deneyim yaşatmayı hedefliyor.

        İşte İphone 7 ve İphone 7 Plus'ın yeni renk seçenekleri ve yeni özellikleri...

        İŞTE İPHONE 7 ÖZELLİKLERİ

        BATARYA PERFORMANSI: iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone'da sunulmuş en iyi batarya gücüne sahip. iPhone 6S'den 2 saat daha fazla dayanıyor. iPhone 7 Plus ise 6 Plus'tan 1 saat daha fazla dayanıyor.

        KABLOSUZ KULAKLIK AIRPODS: Apple'ın yeni deneyimi olan AirPod'un kulaklıklarının her biri birbirinden bağıımsız hareket editor. Kulaklıklar kutusundan çıktığı anda otomatik olan iPhone, Apple Watch ya da iPad'iniz ile bağlanıyor. 5 saat şarj edilerek 24 saat boyunca dinleme imkanı sunuyorlar. Kulaklıkların içerisinde bulunan w1 çipi kulaklık teknolojilerinde yeni bir devrin kapısını açıyor.

        Kulaklık deneyimini ve ses kalitesini arttırmak için Apple yeni kulaklıklarında normal analog kollektörden vazgeçerek lightning kolektörünü kullanıyor.

        KAMERA: 12 MP'lik arka kamera loş ışıkta daha da iyi fotoğraflar ve videolar çekebilmenizi sağlayan optik görüntü stabilizasyonu, ƒ/1.8 diyafram ve altı bileşenli lens gibi yeniliklerle baştan tasarlandı. Üstelik, geniş renk yelpazesiyle çekim gibi gelişmiş yeni özellikler sayesinde fotoğraflarınız ve Live Photo’larınız şimdi daha da canlı görünüyor.

        iPhone 7'deki yeniliklerden bir tanesi de 7 MP ön kamera... FaceTime HD kamera hem daha yüksek çözünürlüğe hem de geniş renk yelpazesiyle çekim özelliğine ve Retina Flash teknolojisine sahip. Böylece çok daha net ve canlı selfie’ler çekebilirsiniz.

        HOME TUŞU: Parmak okuyucu olarak da kullanılabilen home tuşu iPhone için bir devrim niteliği taşıyor. Home tuşunda basınca duyarlılık özelliği geldi. Yani artık Home tuşuna baskı uyguladıkça farklı tepkiler alabilmek mümkün olacak.

        4.7" ve 5.5" EKRAN DENEYİMİ: iPhone 7’nin 4.7 inçlik ekranı 1134*750 çözünürlük kalitesiyle, iPhone 7 Plus'ın ise 5.5 inç olan ekranı 1920*1080'lik çözünürlük kalitesi ile tasarlandı. Ekranlar dijital sinema endüstrisiyle aynı renk formatına sahip. Böylece ekrandaki her şey çok daha canlı ve çok daha göz alıcı görünüyor.

        BATARYA: iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone'da sunulmuş en iyi batarya gücüne sahip. iPhone 6S'den 2 saat daha fazla dayanıyor. iPhone 7 Plus ise 6 Plus'tan 1 saat daha fazla dayanıyor.

        İŞLEMCİ: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda A10 Fusion çip yer alıyor. 4 çekirdekli ve 3.3 milyar transistör var. 2 yüksek performans çekirdeği var. A9'dan yüzde 40 daha performanslı. A8'den ise 2 kat yüksek performanslı. İlk iPhone modeline göre 120 kat daha güçlü. A10 Fusion'un yanı sıra A9'dan yüzde 50 yüksek performanslı grafik kartı yer alıyor.

        iPHONE 7 RENKLERİ

        iPhone 7 ve iPhone 7 Plus teknik özellikleri kadar iki iddialı renk seçeneği ile dikkat çekiyor. Çok koyu bir siyah tonu olan Jet Black ve Black ile kullanıcıları en fazla etkileyen özellikler arasında ilk sırada geliyor.

        İPHONE 7 FİYATI NE KADAR?

        Haberturk.com Ekonomi Servisi olarak şu an yürürlükte vergi ve harçları dahil ederek iPhone 7'nin tüm versiyonları için muhtemel Türkiye fiyatlarını hesapladık. Fiyatlar yüzde 28 ÖTV, yüzde 18 KDV, yüzde 8 bandrol, Yüzde 11 ithalatçı ve bayii payı dikkate alınarak yapıldı.

        iPhone 7 32 GB 3190 TL (152 TL bandrol)

        iPhone 7 plus 32 GB 3780 (181 TL bandrol)

        iPhone 7 128 GB 4173 TL (199 TL bandrol)

        iPhone 7 plus 128 GB 4762 TL (228 TL bandrol)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ