Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Evlilik kredisi şartlar nelerdir ve kimler faydalanacak, yaş sınırı var mı?
        1

        Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifinin Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Bakanlık, faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihini duyurdu. Kamuoyunun yakından takip ettiği devlet destekli evlilik kredisi başvurularından öncelikli olarak deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar faydalanacak. İşte, "Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak ve şartları nelerdir?" sorularına dair yanıtlar...

        2

        FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihi 15 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacak.

        Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, başvurusu onaylanan adaylara 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz toplamda 150 bin lira faizsiz kredi verileceğini kaydetti.

        3

        FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faizsiz evlilik kredi başvurusu için deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların öncelikli olarak faydalanacağını açıkladı.

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan konuyla ilgili şunları söyledi;

        Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık, ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tuttuk. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız" "İlerleyen süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız"