Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Harp Akademileri Komutanlığı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni

        Harp Akademileri'nin 165. mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

        Cumhurbaşkanı Gül, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'ne gelişinde, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş tarafından askeri törenle karşılandı.

        İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan törende konuşan Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, tarihin ilk çağlarından itibaren medeniyetlere beşiklik eden, büyük güçlerin çatışma alanı olan, devletlerin ve imparatorlukların kurulup yıkıldığı, önemli politik, ekonomik, soysal ve kültürel, askeri gelişmelerin yaşandığı, günümüzde ise enerji nakil hatlarının geçiş güzergahı olarak özel bir önem ve öncelik kazanan çok kritik bir coğrafyada yaşanmakta olunduğuna dikkati çekti.

        Korgeneral Akbaş, şunları kaydetti: "Dünyanın bu bölgesinde güçlü devletin en etkili ve caydırıcılık yönünden en önemli unsurunun, diğer milli güç unsurlarıyla desteklenen güçlü bir silahlı kuvvetler olduğu malumlarınızdır. Bu gelişmelere ve günümüz harp anlayışına bakıldığında, soğuk savaş yıllarının durağan stratejik anlayışından farklı olarak geleceğin harplerinin, yüksek teknolojiye dayanan, müştereklik ve uluslararası boyutu öne çıkan muharebeler şeklinde cereyan edeceği öngörülmektedir.”

        Törene, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

        Mezuniyet töreninde, 82'si Kara Harp Akademisi'nden, 36'sı Deniz Harp Akademisi'nden, 51'i ise Hava Harp Akademisi'nden olmak üzere toplam 169 subay mezun oldu. Törende, 16 ülkeden 29 misafir askeri personel de diplomalarını aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ