HT Gastro
Keşfet

Hafta sonu keyfi pankekler için 7 tüyo

Yapımı en kolay tariflerden biri olan pankek, az malzeme ile doyurucu sofralar hazırlamanın en pratik yolu aynı zamanda. Halk arasında akıtma ya da krep olarak bilinen pankek, hem reçelle tatlı olarak hem de peynirli karışımlarla tuzlu olarak servis edilebilir.

Giriş: 24.04.2020 - 19:36 Güncelleme: 03.01.2023 - 04:27
Haberler Gastro Keşfet Başarılı krepler için 7 sır

İsterseniz ıspanaklı hatta beşamel soslu, isterseniz mantarlı tavuklu iç malzemeyle akşam yemeğine bilekrep yapabilirsiniz.

Malzemesi herkesin gönlüne göre çeşitlendirilebilse de krep hiçbir zaman çok sık tercih edilen bir yemek seçeneği olmaz. Bunun nedeni belki bazı başarısız krep denemeleri olabilir.

Sizler için başarılı krep yapmanın 7 sırrını bir araya getirdik.

1
 1- Krep hamurunu çok fazla karıştırmayın

1- Krep hamurunu çok fazla karıştırmayın

1,5 bardak un, 1,5 bardak süt, 2 yumurta, 1 tutam tuz ve yağ. Tüm malzeme bu kadar... Krep yaparken en sık karşılaşılan hatalardan biri hamuru fazla karıştırmaktır. Elbette unun topaklanmaması önemli ancak yine de fazla çırpıldığında tadı bozulabiliyor. İkinci olarak ise hamuru yağladığınız tavaya alırken az koymayı deneyin, ne kadar ince olursa krep o kadar lezzetli olacaktır.

2
 2- Malzemeleri soğuk kullanın

2- Malzemeleri soğuk kullanın

Unu dahil olmak üzere, tüm malzemeleri soğuk kullanmayı deneyin. Bunun en önemli nedenlerinden biri, oda sıcaklığında bile olsa süt, yumurta ve yağın unun içindeki gluteni pişirebilmesidir. Bu, malzemeler bir araya geldiğinde ortaya çıkan bir kimyasal reaksiyondur. Malzemeleri soğuk kullanmanın en etkili yolu, bir gün önceden ya da sabahtan buzdolabına koymaktır. Malzemeleriniz ne kadar soğuk olursa, krep o denli diri kalacaktır.

3
 3- Yağı az kullanın

3- Yağı az kullanın

Pek çok şef, krep ocakta pişerken hiç yağ kullanmazlar. Özellikle de tereyağını tavsiye etmiyorlar. Bunun iki nedeni var... Birincisi, kızartma tavasındaki yağ, krep unu pişerken üzerinde gözenekli bir görüntüye neden olur. Bu boncuk boncuk, danteli andıran boşlukların oluşmasının nedeni tavadaki yağdır. İkincisi de yağ, krepin rengini değiştirir, altın sarısı bir renk elde etmek için yağ kullanmayın. Ne kadar yağ kullanırsanız krepinizin rengi de bir o kadar kahverengiye dönüşür. Krep pişirirken tavaya yapışmasını istemiyorsanız, tava soğukken bir kağıt havluyu yağlayıp iç yüzeyini silin. Yapışma sorunu yaşamayacaksınız.

4
 4- Yüksek ateşte pişirin

4- Yüksek ateşte pişirin

Kısık ocakta, hatta orta ateşte bile krep pişirmek iyi bir fikir değildir. Mümkün olduğunca yüksek ateşte krepinizi pişirin. Son derece ince olduğundan içinin pişmesi sorun olmayacaktır, hızlıca önce bir yüzünü sonra diğerini ocakta bekletin ve alın. Bir sonraki krepi tavaya koymadan önce de tavanızı mümkünse biraz ılıtmaya çalışın, üst üste çok yüksek ısıda pişen krepler bir süre sonra kararabilir.

5
 5- Kabarcıkların oluşmasına izin vermeyin

5- Kabarcıkların oluşmasına izin vermeyin

Krepin hamuru, tavaya serildikten hemen sonra ısı almaya başlar ve ince olduğu için sıcak, pişmekte olan krepi altından havalandırır, yani tava ile krep arasında kabarcıklar oluşur. Bunu gördüğünüz anda krepinizi ters çevirin. Krep, ısıyı alır almaz kenarları yuvarlanmaya başlar. Bu yuvarlanma size krepin tersini çevirmeniz gerektiğini söyler. Unutmayın, krep altından yukarıya kabardığında, alt tarafı zaten yeterinden fazla ısıya maruz kalmış demektir.

6
 6- İçine karışımlar hazırlayın

6- İçine karışımlar hazırlayın

Genelde çikolata kreması krepe daha fazla yakıştırılsa da son derece seçenek bulunuyor. Çikolata kremasının üzerine muz dilimleri dizmeyi deneyebilirsiniz. Burada önemli olan krepin ne kadar ince olduğudur. Eğer kalın bir krep yapıyorsanız, üzerine içerik hazırlamayı düşünmelisiniz çünkü ne kadar kalın olursa o kadar yuvarlamak zorlaşacaktır, hatta parçalanacaktır. Krepi ince yaptığınız zaman rulo yapabileceğinizi unutmayın, kalın olduğunda ise hazırladığınız iç malzeme yerine üst için kullanmalısınız, bu şekilde de krep yemeğin tabanı haline gelir.

7
 7- Tüm krepleri pişirip masaya götürmeyin

7- Tüm krepleri pişirip masaya götürmeyin

Tüm kreplerin aynı anda masaya gelmesi, ilk pişen kreplerle sonuncular arasında epey lezzet farkı yaratacaktır. Beklerken soğuyan krepler, sıcaklar kadar güzel olmayabilir. Elbette, pişirme sırasında 200 derece önceden ısıtılmış fırında kendilerinden sonraki bekleyebilirler. Ancak sıcak kalması da beklemiş krepin tadının kaçmasını engelleyemeyebilir. Bunun temel nedeni, beklerken un ve sütün içindeki gazın salınmasıdır, ocaktan alınır alınmaz yendiğinde ise daha diri olacaklardır. Kreplerinizi daha küçük boyutlarda pişirebilir, 2 ya da 3 defada hepsini servis edebilirsiniz.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER