Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon İzlediğinizde bir süre kendinize gelemeyeceğiniz en kafa karıştırıcı 16 film!
        1

        1. 21 GRAM

        Başrollerinde Sean Penn ve Benicio Del Toro gibi oyuncuların yer aldığı "21 Gram" filminin yönetmenliğini Alejandro Gonzalez Inarritu üstlendi. Film ilk izlediğiniz dakikalardan itibaren sizi bir zaman döngüsüne sokuyor. Oldukça vurucu repliklere sahip olan film bir süre hayatı sorgulamanıza neden olabilir. Oscar'a aday olan 21 Gram filmi bir yaşama kaç hayat sığacağını sorgulatıyor.

        2

        2. TENET

        Christopher Nolan'ın en yeni filmlerinden birisi olan Tenet yine zaman kavramı ile beyinleri yakacak bir yapıt. Bir CIA ajanının, dünyayı süreklendiği büyük bir savaştan kurtarmak için Tenet isimli gizli bir organizasyona katılmasıyla, tüm zaman tersinden akmaya başlar.

        3

        3. I'M THİNKİNG OF ENDİNG THİNGS

        Sevgilisinden ayrılmayı düşünen bir kadının ilişkisi devam ederken sevgilisyle beraber bir yolculuğa çıkar ve sevgilisinin ailesinin çiftliğine gider. Hem yolculuk hem de çiftlikte sıra dışı olaylar gelişmeye başlar. Film kadının zihninde bir yolcuğa çıkarır.

        4

        4. DONNİE DARKO

        IMDb puanı 8.0 olan Donnie Darko'nun başrolünde Jake Gyllenhaal yer alıyor. Başarılı oyuncunun genç hali filmde ekrana gelirken, film dengeleri bozacak bir akış içerisinde ilerler.

        5

        5. MULHOLLAND DRİVE

        En büyük hayali ünlü bir Hollywood oyuncusu olmak isteyen Betty, enterasan olaylar sonrası Rita adında bir kadınla karşılaşır. İki kadının gizemli ilişkisi giderek anlaşılmaz bir hal alır.

        6

        6. NOCTURNAL ANİMALS

        Gece hayvanları (Nocturnal Animals), iki insan arasında yaşanan aşkın sonuçlarını çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Film bir sanat galerisine sahip olan kadının, bir gün eski eşine ait bir romanı okuması ile başlar. Ancak roman kadının tüm hayatını değiştirecektir.

        7

        7. PREDESTİNATİON

        Üst düzey bir ajan, son görevi için zorlu bir suçlunun peşine düşer. Binlerce insanın ölümünü engellemek için verilen mücadele bir zaman yolcuğuna dönüşür.

        8

        8. MEMENTO

        Karısına tecavüz edip öldüren bir adamın peşine düşen Leonard, bu zorlu süreçte sahip olduğu hastalıkla da mücadele eder.

        9

        9. INCEPTİON

        İnsanların rüyalarına girerek bilinçaltlarından bilgi çalma yeteneğiniz olduğunu düşünün. Dom Cobb, bu özel yeteneği işe çok aranan birisi. Bir gün imkansız dediği bir görevi üstlenir ve hayatı tamamen değişir.

        10

        10. 2001: A SPACE ODYSSEY

        Uzaya giden astronorların karşısına gizemli bir monolitin yolladığı sinyaller gelir. Astronotlar bu yolculukla insan evrimi ve gelişmişliğini sorgulamaya başlar.

        11

        11. BEİNG JOHN MALKOVİCH

        Sıkıcı duran ancak sıra dışı bir işe başlayan Craig Schwartz, ünlü oyuncu John Malkovich'in zihninde bir portal keşfeder.

        12

        12. LOST HİGHWAY

        Aldatıldığını düşünen bir müzisyen ve eşi, evlerinin izlendiği gizemli kamera kayıtları alıp dedektife başvurur. Olayın gizemi çözülmeden kadın ölür ve cinayetten sorumlu olarak hapse müzisyen girer. Tam bu noktadan sonra olayların bağlanması için beyin yakan detaylar başlar.

        13

        13. BRAZİL

        Bir bürokratın çok sıradan bir hayatı vardır. Bu monotonluktan onu kurtaran tek şey ise hayalleridir...

        14

        14. THE SHİNİNG

        Kubrick'in efsane filmlerinden birisi olan "Cinnet"in IMDb puanı 8.4'tür. Kış boyunca kapalı olacak Overlook Oteli'nin bakımını üstlenen Jack Torrance ve ailesi zamanla otelde yalnız olmadıkları anlar. Jack bir süre sonra aklını yitirmeye başlar.

        15

        15. THE LİVE

        Dünyayı gerçekte olduğu gibi gösteren gizemli bir gözlük bulan Nada, hükümetin insanlara sürekli itaat emreden bilinçaltı mesajlar yolladığını fark eder.

        16

        16. BLUE VELVET

        Babası kalp krizi geçirdikten sonra bir süredir uzak olduğu evine geri dönen Jeffrey Beaumont, bu süreçte evinin yakınlarında kesilmiş bir kulak bulur.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ