Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Karadeniz'deki doğalgaz keşfine iktidar ve muhalefetten ilk yorumlar gelmeye başladı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği "müjdeye" ilişkin yaptığı açıklamada, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedilmesini açıklamasının ardından iktidar ve muhalefetten ilk yorumlar gelmeye başladı.

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop gazetecilere konuşurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundular.

        İşte ilk yorumlar:

        EMİNE ERDOĞAN: TÜRKİYE SEVDASIYLA TİTİZ ÇALIŞMALARININ SONUCU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter'dan şu paylaşımda bulundu: sürdürülen titiz çalışmaların ve doğru enerji politikalarının bir sonucudur. Tohumları @BeratAlbayrak Bakanımız döneminde atılan ve daha sonra

        @Fatih_Donmez Bakanımız ile birlikte yürütülen başarılı süreç, güzel bir meyve verdi.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİ

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay müjdeli haberi 'tarihimizin en büyük doğalgaz keşfi' olarak niteledi. Oktay, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: Tarihimizin en büyük doğal gaz keşfi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Büyük Türkiye yolunda, #Fatih sondaj gemimizle atılan adımla enerjideki bağımsızlığımızın arifesindeyiz. Türkiye için çalışmaya, üretmeye ve mücadeleye devam edeceğiz.

        TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: TARİHİ DÖNÜM NOKTASI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        REKLAM

        Bu bir başlangıç inşallah arkası gelecek. Çok büyük başarıdır. Bunun arkasında yatan şey irade ve kararlılıktır. Millet ve hak yolunda samimiyetle çalıştığınız zaman Cenab-ı Hak size ummadığınız yerlerden yeni yollar açıyor. Millet olarak hepimizin sevineceği bir olay neticede. Hangi siyasi görüşten olursa olsun 83 milyonun sevinmesi kanaatindeyim. Bizim akademide eski tabirle müsteşrik, oryantalist denilen batılı akademisyenler Osmanlı coğrafyasında çalıştığı zaman onlara müsteşrik denirdi. Bu oryantalist bakış açısıyla Türkiye'yi anlamaya çalışanlar, küçümseyen, yapılan işin ehemmiyetini küçültmeye çalışan yaklaşımlar var. Bunlar önemli değil, milletimizin tarihi bir dönüm noktasıdır. Elhamdülillah diyoruz, milletimize şükranlarımızı, Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ederiz.

        İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ELHAMDÜLİLLAH

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fatih Sondaj gemisinin fotoğrafını paylaştı ve 'Elhamdülillah' ifadelerini kullandı

        BAKAN KOCA: SALGINA KARŞI MOTİVASYON OLACAK

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada Karadeniz'deki gelişmenin salgına karşı motivasyon olacağını söyledi. Koca şu ifadeleri kullandı: "Dönüm noktası milli projede emeği olan kadroları kutluyoruz. Bu gelişme, verdiği heyecanla, halkımıza salgına karşı da motivasyon olacak. Her alanda başaracağız."

        BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BÜTÜNSEL KALKINMA HEDEFLERİNE DOĞRU

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan'ın verdiği müjdeli haber ile ülkemiz enerjide dışa bağımlılıktan kurtularak dünyada daha iyi noktalara ulaşacak. Bulunan doğal gaz kaynağı bütünsel kalkınma hedeflerimize doğru ilerleyişimizi hızlandıracak. #MüjdelerOlsun

        BAKAN PAKDEMİRLİ: İSTİKAMET BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli mesajında, "Ülkemizi doğalgazda kaynak ülke haline getirecek tarihi keşif yüce milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan liderliğinde; rotamız istikrar, pusulamız gelecek, istikamet Büyük ve Güçlü Türkiye" ifadelerini kullandı.

        BAKAN VARANK: YARINLARIMIZ DAHA AYDIN, MİLLETİMİZ DAHA MÜREFFEH OLACAK

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mesajında şu ifadelere yer verdi, ""Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır." Bağımsız Türkiye'nin kaşifleri Fatih, Kanuni ve Yavuz yine yolumuzu aydınlattı. Keşfettiğimiz tarihimizin en büyük doğalgaz rezerviyle yarınlarımız daha aydın, milletimiz daha müreffeh olacak.

        BAKAN PEKCAN: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

        Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan, "Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan: "Her Arayan Bulamayabilir ama Bulanlar Arayanlardır." sözünü hatırlatarak devamla şunları ifade etti: #Fatih sondaj gemimizin Karadeniz’de keşfettiği,ülkemize gelir getirecek,iş dünyamızın rekabetçiliğine olumlu katkı sağlayacak doğalgaz rezervleri ülkemize hayırlı olsun. #MüjdelerOlsun

        NUMAN KURTULMUŞ: TÜRKİYE KENDİ MİLLİ EKSENİNİ TAHKİM EDİYOR

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye kendi milli eksenini tahkim ediyor" ifadelerini kullandı...

        ENGİN ALTAY: GÜZEL BİR HABER ALDIK, SEVİNDİK

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Güzel bir haber aldık. Sevindik. Enerjide dışa bağlılığımızı minimize edecek bu kaynağı en verimli bir şekilde milletimizin refahı, ülkemizin güçlenmesi için kullanmak temel görev ve sorumluluktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

        İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ AĞIRALİOĞLU: BİR METREKÜP DAHİ BULUNSA

        İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Bir mütreküp dahi bulunsa kıymetlidir" diyerek sosyal medya hesabından görüntülü bir açıklama yaptı... Ağıraliolğu, "Böyle güzel bir habere katkısı olan herkese bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı...

        MANSUR YAVAŞ: HEPİMİZİN İÇİN GURUR KAYNAĞI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "Fatih sondaj gemimizin Karadeniz'de gerçekleştirdiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin enerji alanında attığı bu önemli adım hepimiz için gurur kaynağıdır"

        EKREM İMAMOĞLU: ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz'deki doğal gaz rezervinin keşfiyle ilgili olarak "Bulunan doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi'nin tüm mürettebatına da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

        KESİCİ: UMULUR Kİ BAŞKA REZERVLERİN ÖNCÜSÜ OLSUN

        CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Her bakımdan çok sevindirici bir durum" değerlendirmesinde bulunduğu sosyal medya mesajında "Hükümeti ve İlgili tüm insanlarımızı kutluyorum. Umulur ki süreç içerisinde daha başka rezervlerin bulunabilmesinin de bir öncü göstergesi olur. Milletimiz ve devletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        AHMET DAVUTOĞLU: HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

        Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşçisinden mühendisine, emek veren, çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ