Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kastamonu'da yangın faciası: 3 ev küle döndü, 2 kişi hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İlçeye bağlı Demirtaş köyünde akşam saatlerinde bir evde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yakındaki 2 ev ile bir evin önünde bulunan otomobile de sıçradı.

        Alevleri fark eden köylüler, itfaiyeye haber verdi. Yangını söndürmek için köye Pınarbaşı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çevre ilçe belediyelerinden ve Orman İşletme Müdürlüğü'nden takviye ekipler sevk edildi.

        2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

        Ekipler müdahalede bulunurken yanan evlerin birinde 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Vücudunun bir bölümünde derin yanıklar oluşan yaralı kişi, ilk tedavisinin ardından hastaneye sevk edildi.

        Yangın, itfaiye ekiplerinin saatler süren yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

        "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

        Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, köye gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Açıklama yapan Yaşar, "Akşam saatlerinde ilçemize bağlı Demirtaş Köyü Ahmetağası Mahallesi'nde; 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 3 ev ve 1 otomobil yanarak kullanılamaz hale geldiği yangının büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Haberi alır almaz belediye, Orman İşletme ve ilçe dışından gelen destek ekipleriyle birlikte köye giderek yangın söndürme çalışmalarını zaman kaybetmeden başlattık. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim" dedi.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Belediye Başkanı Şenol Yaşar, yangında hayatını kaybeden kişilerin kimliklerini açıkladı. Başkan Yaşar, yangında 85 yaşındaki Fatma Yılmaz ile kızı 65 yaşındaki Cemile Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini söyledi. Yaşar, ayrıca Cemile Yılmaz'ın eşi Mevlüt Yılmaz'ın yangın sırasında yaralı olarak kurtarıldığını aktardı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Başkan Yaşar, Pınarbaşı Belediyesi olarak yangında mağdur olan köylülerin tüm mağduriyetlerinin giderileceğini, maddi ve manevi desteğin sağlanacağını da sözlerine ekledi.

        "MERDİVEN DAYAMIŞLAR, YAŞLI OLDUKLARI İÇİN ATLAYAMAMIŞLAR"

        Demirtaş Köyü Muhtarı Salim Davut ise yangının çok kısa sürede ikinci ve üçüncü eve sıçradığını söyledi. Yangının çıktığı eve ilk olarak bir komşunun ulaştığını dile getiren Davut, şunları kaydetti:

        "Komşu gelmiş. Merdivenden evin ön kapısının olduğu yere çıkmış kurtarabilirim diye ama kurtaramamış. Alevler üzerine gelince arka bahçedeki balkon tarafına dolanmışlar. Merdiven dayamışlar arka balkona. Atlayın aşağı demişler ama yaşlı oldukları için atlayamamışlar. Onlar da yukarı çıkıp alamamışlar. Bir şey yapamamışlar. Bir anda alevler yayılmış."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ