Keratokonus tedavi edilmezse 40’lı yaşlara kadar ilerleme gösteriyor
Gözün saydam kornea tabakasının incelmesi ve sivrileşmesi sonucu görme kaybı ile karakterize Keratokonus hastalığında kaydedilen son gelişmeleri aktaran Prof. Dr. Levent Akçay, "Keratokonusun erken evresinde hastalar miyopi ve astigmat nedeniyle az görmeden yakınır. Bu aşamada görmeyi, gözlükler veya yumuşak kontakt lensler ile düzeltmek hala mümkündür. Bu evrede keratokonusun ilerleyişini çapraz bağlama tedavisi ile durdurmak önemlidir. Bu tedavi yapılmadığında keratokonus 40'lı yaşlara kadar ilerlemeye devam eder. Keratokonus ilerlediğinde de görme keskinliği önemli oranda azalır" dedi
ABONE OLKeratokonus, gözün saydam kornea tabakasının incelmesi ve sivrileşmesi sonucu görme kaybı ile karakterize bir hastalık olduğu ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Akçay tedavi yöntemindeki son gelişmeleri açıkladı.
Prof. Dr. Akçay, “Göz korneasına B2 vitamini damlatarak aynı seansta korneaya ultraviyole uygulama işleminde amaç incelmeye devam eden kornea tabakasının incelmesini durdurmaktır. Bu işlemi yaparken eskiden bazı protokoller ile yapıyorduk. Fakat korneanın içine ne kadar B2 vitamini geçtiğini ölçemiyor ve buna uygun ultraviyole uygulamasının ne kadar etki göstereceğini öngöremiyorduk. Şimdi hastaya özel tedavi planlaması yapabiliyoruz. Bu yeni cihaz korneaya damlattığımız B2 vitamini korneayı doyurup doyurmadığını otomatik olarak hesaplıyor. Eğer kornea dozu etkin hale gelmişse o zaman ultraviyole uygulamasına geçilebiliyor” diye konuştu.