Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA E-DEVLET EKRANI: 2024-2025 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu?
        1

        KYK burs sonuçları için geri sayım devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvuruları 19 Ekim’de sona eriyor. Akabinde ise gözler sonuçlar için gelecek açıklamalara çevrilecek. Değerlendirme sürecinde öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu göz önünde bulundurulacak olup KYK burs sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden erişime açılacak. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2024-2025 KYK burs başvuru sonuç tarihi hakkında detaylar...

        2

        KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2024-2025 eğitim öğretim yılı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvuruları, 8 Ekim'de başladı ve 19 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek.

        Ancak KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı.

        Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar ise 13 Kasım'da erişime açılmıştı.

        Bu bilgiler ışığında 2024-2025 KYK burs başvuru sonuçlarının kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor.

        Konuyla ilgili GSB tarafından resmi bir açıklama geldiğinde detaylar haberimize eklenecektir.

        3

        KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları, e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek.

        Öğrenciler başvuru sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilecek.

        Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

        KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        KYK BURSU NE KADAR OLDU?

        2024 yılı kredi ve burs rakamları lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin lira olarak uygulanıyor.

        Ancak 2024-2025 KYK burs ücretlerinin ne kadar olacağı henüz belli olmadı. Konu ile ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detayları haberturk.com. tr üzerinden öğrenebilirsiniz.

        5

        KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

        İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

        Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

        6
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ