Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Minibüs devrildi: 1 ölü, 25 yaralı | Son dakika haberleri

        Tokat'ın Niksar ilçesinde fındık işçilerinin taşındığı minibüsün dereye uçtuğu kazada 5 yaşındaki 1 çocuk yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı.

        Kaza, saat 17.30 sıralarında Niksar ilçesi Kayapaşa Mahallesi Derebağ girişi mevkisinde meydana geldi. Fındık işçilerinin taşındığı Cengiz Gezi yönetimindeki minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu dereye uçtu.

        REKLAM

        Kazada, aralarında çocukların da bulunduğu 26 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

        Yaralılardan durumu ağır olan ve ismi öğrenilemeyen 5 yaşındaki 1 çocuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Tokat Valisi Abdullah Köklü, minibüsün kapasite dışında yolcu taşındığını belirterek, "Soruşturma başlatıldı" dedi.

        Kaza sonrası Tokat Valisi Abdullah Köklü, Niksar ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Niksar Devlet Hastanesinde yatan hastalarla görüşen Vali Köklü, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        "ÇOCUKLARI KAPASİTE DIŞI TAŞIMIŞLAR"

        Kapasite dışında yolcu taşındığını söyleyen Tokat Valisi Abdullah Köklü, "26 yolcu taşıyan yarısının çocukların olduğu Ordu istikametinden gelen ve Şanlıurfa ilinde ikamet eden vatandaşlar sürücünün kendi hatasından dolayı maalesef araç yuvarlandı. Ne yazık ki 1 çocuğumuz hayatını kaybetti. Onun dışındaki yaralılarımızda şu an için hayati tehlike gözükmüyor. Gerekli sevkler yapıldı ve konu takibimiz altında. 4 sevkimiz var ve onu da takip ediyoruz. Tokat Devlet Hastanesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'ne gerekli talimatlar verildi. Onlar da hassas bir şekilde takip ediyorlar. Maalesef kapasite dışında bir yolcu sayısı var. Çocukları kapasite dışı taşıdığı anlaşılıyor. Emniyet ve savcılık gerekli soruşturmayı başlattı" dedi.

        REKLAM

        Minibüste bulunan sürücünün annesi Fatma Gezi ise, "Nasıl oldu bende anlamadım. Bir baktım yerdeyim. Araba yüklüydü. Fındık hasadını bitirdik. Sonra yola çıktık" diye konuştu.

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ