Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Gitmeyi bilmeyenin sonu!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        "Seçim bitti, geçim zamanı" başlıklı yazımın sonrası kulislere daldım. Kaybeden tarafa bakmadım. Orada kendisi için üzüldüğüm tek yönetim kurulu üyesi kıymetli kardeşim, dostluğu lütuf Mustafa Eröğüt. Dilerim ki küçük bir kafa dinlemenin ardından futbolun bir noktasında tekrar karşıma çıkar. Henüz konuşmadım. Konuşursam izni olursa ondan dinleyeceklerimi kaleme almak, önemli muhabirlik faaliyeti olacaktır kanımca. Medyada hele de bu futbolun magazin/siyaseti boyutunda hiç yer almak istemediğini adımın Mehmet Ayan olduğu gibi biliyorum.

        "Dünün kazanan bugünün kaybedeni" kısmını iki notla bitireyim... Sayın Büyükekşi farkında mısınız helallik istedi. Ne salondan çıktı bir HELAL OLSUN nidası, ne de kamuoyundan... Yine adettendir gerek teşekkür konuşmasında, gerek genel kurul sonundaki beyanat bölümünde giden yönetim ve başkana emeklerinden ötürü teşekkür edilir değil mi! İnanın o da yok! Kaçırdıysam özür! Gitmeyi bilmeyenin sonu...

        1000 tane krizi yönetemese de, iki telefonundan da bylock çıksa da (ki affedilemez), TFF'yi TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ gibi yönetmeye çalışsa da, her şeye müdahaleyi kendine hak ve görev bilse de Büyükekşi federasyonunun elbette iyi yaptığı işler de vardı.

        Kamuoyu ona "tadında bırak!" mesajı verdi. Almamakta direndi, sonunda G.SARAY DELEGELERİNE PARMAK SALLAYIP, "beni sattınız" deyip simsiyah bir suratla salondan ayrılmak zorunda kaldı. (Bu arada 3 yerden teyidle yazıyorum. G.Saray'ın 7 delegesi de Hacıosmanoğlu'na oy verdi.)

        Sandık siyasetinden de bihaberlermiş ki, kamuoyunda dahi rahat kazanacakları düşünülen seçimi 3 oy ile kaybettiler. 3 oyu yer değiştiremediler... Bir haziurun açık oylamayı divan başkanlığı seçiminde 146-88 sizden yana olup, kapalı oyda 134-129 karşınıza geçiyorsa, yani sizden 17 eksilip rakibe 46 fazlalaşıyorsa.... Siz en az 63 kişinin tercihlerinden bihabersiniz, yaptığınız analiz de köküne kadar yanlış. 18 boş oy (ki 7'si deklare), 7 sandık, 281 oyun mühendisliğini dahi beceremediniz!

        Oralar bitti... Kazananlara gelelim.

        Yeni T.F.F yönetiminin yamalı bohça olduğunu söylemek güç değil. Ankara siyasetinden mülhem dilimize gelen yamalı bohça lafı da o kadar korkutucu olmasa gerek. (Örneğin bundan önceki Dursun Özbek yönetimi sadece 40 oyla kazandığı başkanlık seçiminde oluşturduğu yamalı bohça yönetimle 2 şampiyonluk aldı)

        "Kazanamazsınız ki, niye listenize girelim!" duygusuyla eksiklerin tamamlanması üzerine oluşmuş bir liste. Çarşamba gecesi 01.00'de listeye eklenen de var, bizi kırma ricasıyla gelen de... Abi kardeşlik hukuku, memleket illiyeti... Ekten olan başka faktörler...

        Perşembe gecesinden beri yeni TFF yönetim kurulunun birçok üyesiyle görüştüm. Nasıl ki Mustafa Eröğüt'e dostluk bağım sebebiyle üzüldüysem, en az onun kadar sevdiğim iki kardeşim de yeni TFF listesinde yönetim kurulu üyesi oldu. Ceyhun Kazancı ve Ural Aküzüm... Işıl ışıl parlayacaklarını umut ederim yeni dönemde...

        İşleri hepsinin zor. Enkaz devraldılar. Güven enkazı. Güven erozyonuna uğramış sistemin manevi kalkındırılması güç. Bugünden "yaparlar abi elbette!" demek nasıl imkansızsa, kredi açmamak da vicdansızlık.

        Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ile sabah telefonla konuştum, tebrik ettim. Herkesin merak ettiği konuyu da sordum. "Bugüne kadar hep sert, kavgacı mizacınızla bildik gördük sizi. Bu bagaj sizin önünüze sıkça çıkacak. Ne dersiniz?" Verdiği yanıt yakın dönemki suhuletine uygundu... "Geçmiş orada kaldı. Futbol ailesini kucaklayacağız. Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Geçmişte yaptıklarım bir kulüp aidiyetinden kaynaklanmaktaydı. Artık ailenin lideriyim."

        Digital medyada ilk olarak Candaş Tolga Işık'ın konuğu olacağını bildiren başkan, ulusal televizyon kanalları içinde de ilk tercihinin Habertürk TV olacağının altını çizdi.

        22 Temmuz Pazartesi günü toplanacak yeni yönetim kurulu görev bölümü yaptıktan sonra icraata keskin başlayacaktır. Çünkü ligin başlamasına çok az vakit kaldı. Yabancı kuralı, yabancı hakem/gözlemci kararı, varsa oluşturulmuş sezon takvimine ait değişiklikler, idari personel atamaları işten çıkarmaları, TFF kasasına ilişkin düzenlemeler, kontrat kontrolleri vb.

        Bunların daha ötesi ise.... Kurullar... Kurullara yapılacak atamalar... Bu atamalara dönük ricalar!... Bu atamaların dengeleri! Pazartesi'den itibaren bu federasyona Allah kolaylık versin. Birbirlerini çokça tanımıyor olmaları dezavantajları... Başlarında dümdüz bir adam olması avantaj! Murat Sancak, Fatih Saraç, Süleyman Hurma, Ertuğrul Doğan gibi dışarıdan destekler ve onların tecrübeleri başka bir avantaj! Ama çok seslilikten doğabilecek kakafoni ihtimali bir köşede durmalı....

        Ez cümle... Yapamazlarsa gideceğinden emin olduğumuz bir T.F.F var... İbrahim bey ve Mecnun beyin seçimin hemen sonrasındaki sözlerini, bugüne kadarki duruşlarını senet kabul etmeli...