Ruşur taşı nedir, ne işe yarar? Ruşur taşı faydaları ve zararları neler?
Hem kadınlar hem de erkekler için cilt güzelliği geçmişten günümüze kadar her zaman ön planda olmuştur. Özellikle kadınlar cilt lekeleri e kusurları için kozmetik ürünlerinin aksine doğal ürünleri kullanmayı tercih etmiştir. Doğanın verdiği mucizelerden biri olan ruşur taşı da kişilerin kullandığı doğal taşar arasında yer alır.
İnsan cildi üzerinde zamanla hem yaşa bağlı olarak hem de dış etkenlerden kaynaklı sorunlar meydana gelebilir. Koltuk altında kararmadan kırışıklıklara kadar pek çok cilt sorununa kişiler doğal yollar ile çözüm bulmaya çalışır. Bu cilt sorunları için kullanılan en eski yöntem se ruşur taşıdır. Ruşur taşı Afganistan ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ruşur taşının cilt üzerindeki olumlu etkileri, bu taşın Türkiye olmak üzere farklı ülkelerde de kullanımını yaygınlaştırmasına yol açmıştır. Özellikle ruşur taşı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından ekranlarda paylaşılınca Türkiye’de de ruşur taşı hakkında araştırmalar artmıştır.
Ruşur Taşı Faydaları
Ortadoğu’dan ülkemize gelen ruşur taşının faydaları merak konusudur. Genellikle kadınlar tarafından ruşur taşı ne işe yarar? sorusu daha sık merak edilmektedir. İşte ruşur taşının bilinmeyen faydaları:
Ruşur Taşı Zararları
Ruşur Taşının Cilde Faydaları
Ruşur Taşı Nasıl Kullanılır?
Doğal ürünlerin cilt üzerindeki kullanımına çok dikkat edilmelidir. Yanlış bir şekilde uygulanan doğal ürünler cilde fayda yerine zarar verebilir. Ruşur taşının da kullanımında dikkatli olunmalıdır. Ruşur taşı sert bir maddedir. Bu yüzden cilde uygulandığında cildin nemli olmasına dikkat edilmelidir. Kuru bir cilde ruşur taşını uygulamak cildin kızarmasına hatta hassas ciltlerde çizilmeye yol açabilir. Ruşur taşını ıslak ve nemli cildin üzerinde kullanabilirsiniz. Bunun için ruşur taşını kırığ dövdükten sonra su ile macun kıvamına getirebilirsiniz. El, yüz ve tüm vücuda ruşur taşı uygulanabilir. Ruşur taşını vücudunuza sürdükten sonra yaklaşık 1 dakika taşın vücudunuzda kalmasını sağlamalısınız. Bu süreç içerisinde masaj yaparak ruşur taşının cilt üzerinde emilmesini sağlayabilirsiniz. Ardından ılık su ile durulamanız yeterli olacaktır. Bu uygulamayı haftada iki kez gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.