Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Beyin Sağlığı Migren tedavi edilebilir mi? | Sağlık Haberleri

        Demet DEMİRKIR / HABERTURK.COM

        Tüm dünyada sıkça karşılaşılan migren, bireylerin günlük yaşantısında aksamalara neden olarak gerek sosyal gerekse de iş hayatında birtakım sıkıntılara neden oluyor. Şiddetli zonklamalarla kendini gösteren ve kronik bir baş ağrısı olan migren, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor.

        “BAŞARI ORANI YÜZDE 90”

        Migren cerrahisi ile migren hastalarının tamamının tedaviye olumlu cevap verdiğine dikkat çeken Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, istatistiki olarak takip ettiği hastalarında “migren cerrahisi” başarı oranının yüzde 90 olduğunu kaydederek, bu oranın dünya literatürü ile aynı olduğuna dikkat çekti.

        ABD’de ünlü Plastik Cerrah Prof. Dr. Bahman Guyuron ile migren tedavisi konusunda çalışmalar yapan Op. Dr. Ufuk Askeroglu, “Migren cerrahisi tüm hastalarda olumlu sonuçlar vermeye başladı” dedi.

        Hastalar ne zaman tam olarak sonuç alabilir?

        Migren hastalarını kâbustan uyandıracak migren cerrahisi, genel anestezi altında yapılıyor ve genellikle tedavi edilen hastalar aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. Migren çeşidine ve uygulanacak bölgeye göre yöntemin değiştiğine dikkat çeken Op. Dr. Askeroğlu, tedavinin hemen ardından hastaların olumlu sonuç aldığını vurguladı.

        BİR AYDA 2-3 DEFA MİGREN ATAĞI GEÇİRİYORSANIZ…

        Migren ameliyatı kimler için uygundur? Migrenden muzdarip herkes migren ameliyatına aday olabilir mi?

        Op. Dr. Askeroğlu, “Migren kimi hastalarda çocukluk çağından başlar ve yıllar boyu hayat kalitesini düşürerek devam eder. Bu nedenle de kişiye migren teşhisi konulduğu anda yaştan bağımsız olarak hasta migren ameliyatına aday olur” diyerek şunları söyledi: “Migren ameliyatı yapılan 10 yaşındaki hastadan da hayatı migren ağrılarıyla geçmiş 75 yaşındaki hastadan da bahsedebiliriz. Ayrıca tüm yaş gruplarında yüzde 90’ın üzerinde bir başarı oranı var.

        Kısaca; bir ay içerisinde en az 2-3 şiddetli migren atağı geçiren ve ilaçlı tedaviye yanıt alamamış, ilaç kullanmaktan hayat kalitesi ciddi anlamda düşmüş hastalar migren ameliyatı için aday olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki; migren ameliyatı öncesi bir Nöroloji uzmanı tarafından migren tanısı almanız gerekiyor.”

        MİGREN CERRAHİSİ İSTEMİYORSANIZ…

        Migrenin şiddetine göre cerrahi prosedüre girmek istemeyen hastaya, 2010’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan migren botoksu tedavisi uyguladıklarını söyleyen Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, migren botoksunda da bugüne kadar uygulanan hastalarda çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini sözlerine ekledi. Bu tedavinin 3 ayda bir tekrarlanması gerekiyor. Fakat migren ameliyatının başarı oranı botoksa göre daha yüksek...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ