Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: Narin'in amcası Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı | Son dakika haberleri

        Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvuruldu. Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Salim Güran saatler süren ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

        “SABAH ERKEN ÇIKTIM”

        “Narin'in kaybolduğu gün sabah erken kalkıp tarlaya gittim. Tarlaya gittiğimde Mehmet Selim Atasoy, oğlu Ramazan ve iki kızı vardı. Tarlada uzatma borularını getirip boruları tarlaya serdim. Tarlaya gittikten sonra Çarıklı köyüne gittim. Ersin Karadaş'ı aradım. Boruları o ayarlamıştı. Saati tam hatırlamıyorum. Ama sabah saatleriydi. Boruları araba ile tarlaya getirmiştim boruları da tarlaya dağıttım. Boruları bıraktıktan sonra Çarıklı üst geçidinin oraya R.A. ile birlikte gidip sıcak ekmek alıp geri geldik. Ersin numarasını şuan hatırlamıyorum. Ancak telefonunda kayıtlıdır. Tarlaya geldikten sonra Mehmet Selim'in iki kızı ve Ramazan ile birlikte tarlanın üst kısmına gittik. Mehmet Selin'de motosiklet ile geldi Tavşantepe'nin orada ki sondaj bölümüne gittik. Sondaj dediğim yer mısır tarlasının orasıdır.”

        REKLAM

        “TARLADAYDIM”

        “Burada birlikte kahvaltı yaptık. Ondan sonra yine aynı kişileri getirip aşağı tarlaya getirdik. Biz kahvaltımızı orada yaparız. Çoğunlukla kahvaltıyı orada yaparız tarlada da onlara yardım ettim. Kahvaltıdan sonra saat 08:00-09:00 sıralarında tarla da çalışmaya başladık. Ersin'i saat 08:00'den önce aramıştım. Tarlada Ramazan ile suyu değiştirdik. Burada işimiz bittikten sonra yukarı tekrar mısır tarlasına geldik. Tam olarak saati hatırlamıyorum. Sonra oğlum Devran hariç diğer çocuklarını alarak Diyarbakır il merkezinde bulunan Bağlar ilçesindeki Sağlık Ocağı Çarşısına çocuklarımla gittim. Düğün için kıyafet alışverişi yaptık. O hafta sonu yeğenim Uğurcan Güran'ın düğünü vardı.”

        “ISLAK MENDİL ALMADIM”

        “Bu düğün için alışveriş yaptık. Eşim ve kızlar alışveriş yaptı bende oğullarım Miran ve Yusuf çay ocağında oturduk. Sonra pazardaki kızlarım ve eşine katıldık. Alışveriş işi bitince bankadan 400 TL nakit para çektim. Sonra buraya geldiğimiz beyaz renk Reriaut marka plakasını benim olmadığı için hatırlayamadım. Fuat’ın aracı ile tekrar dönüşe geçtik. Köye dönerken polis noktasına gelmeden sağda bulunan yakıt istasyonundan oto gaz aldım. Başka bir şey almadım, ıslak mendil almadım, akaryakıt istasyonundan aracım için aldığım yakıtın parasını olan 200 yada 400 TL nakit ödedim. Kredi kartı kullanmadım adıma kayıtlı çeşitli bankalarda kredi kartlarım var. İhtiyaç halinde nakitim olmadığında kredi kartlarını kullanırım. Ben akaryakıt istasyonundan ıslak mendil almadım benim cüzdanımda aile bireyleri dahil başkalarına ait kredi kartı bulunmaz ve başkasına ait kart kullanmam bu işlemleri yaparken 47 plakalı aracı kullandım. Ben saat kaçta köye geldiğimi hatırlamıyorum ama istasyondan direk köye geldim. Bana hatırlatmış olduğunuz PTS kaydından sonra (saat 14.33) doğruca sevk ve idaremdeki araçla evime gittim eve varınca çocukları ve eşyaları verdim. Ardından Hüseyin amcam Mersin'den gelmiş evine gideyim dedim”

        REKLAM

        "BURADA ŞÜPHELİ BİR ARAÇ VAR"

        “Ve araçla Barış'ın evinin önünden yeni yapılmış kurs üzerinde bulunan yolu takip ederek çatallaşan yoldan yukarı bozuk yoldan çıkarak Hüseyin amcamın evinin önüne aracı park ettim. O gün okul önündeki yolu kullanmadım ama okul önünden geçen yolu da kullandığım olur. Halam Fatma, amcam Hüseyin, Maşallah orada idi. Halam Fatma'nın elini öptüm. Maşallah o esnada içeriye girdi. Orada ne kadar oturdum hatırlamıyorum. Bu arada otururken bana bir telefon geldi beni arayan Selim Atabey'di bana burada bir şüpheli araç var dedi ben de yine 47 plakalı araç ile yukarı tarlaya gittim. Burada eski muhtarın kızları araç sürmeyi öğreniyorlardır”

        "NEVZAT BAHTİYAR’I TANIYOR MUSUNUZ?" SORULDU

        İfadesi alınan Salim Güran’a soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı da sorular sordu. Savcılığın o soruları ve Salim Güran’ın verdiği cevaplar:

        Savcı ; Nevzat Bahtiyar’ı tanıyor musun?

        Salim Güran: Kendisi benim arkadaşım olur, aramız iyidir. Köylümüz olur.

        Savcı: R.A.’nın alınan 12/9/2024 tarihinde alınan ifadesi soruldu

        Salim Güran: Ben saatleri tam hatırlayamamakla birlikte belirtmiş olduğunuz 14:30-20:00 saatleri arasında R.A. ile ayrı ayrı vakitlerde birlikte olduğumuz hususu doğrudur.

        Savcı: Nevzat Bahtiyar’ın alman tüm ifadesi ve yer gösterme işlemi soruldu

        "NEVZAT BAHTİYAR'IN ALEYHİME SÖYLEMİŞ OLDUĞU TÜM HUSUSLAR YALANDIR"

        Salim Güran: Nevzat Bahtiyar'ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat'a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtıyar'ı sormuş olduğunuz 15:00-16:00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20:00'dan sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran'ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat'a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum.

        REKLAM

        "SAVCILIK 25 DAKİKALIK SÜREDE BERABERDİNİZ DİYOR"

        Savcı; olay günü Nevzat Bahtiyar'ın sizi aradığında tarlada olduğunuzu ve devamındaki süreçte saat 20:00'a kadar Nevzat Bahtiyar ile hiç görüşmediğinizi söylemenize karşın alınan HTS analizlerinde olay günü saat 15:21 ile 15:46 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar’ın beyanı ile birlikte olduğunuz anlaşılmıştır. Bu çelişkiye ilişkin diyecekleri soruldu.

        Salim Güran; Ben kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile kesinlikle görüşmedim. Baz analizleri yanlıştır. Bu hususu da kabul etmiyorum dedi.

        HTS KAYITLARI BİRLİKTE OLDUKLARINI DOĞRULUYOR

        Ortaya çıkan HTS kayıtları, soruşturmada önemli yer edindi. Savcılık elde ettiği HTS kayıtlarında olay günü Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonlarının saat 15.21 ile 15.46 arasında yan yana olduğunu belirtiyor.

        REKLAM

        Narin Güran ise en son görüntüsü kameraya 15.15 sıralarında güvenlik kamerasına takılmıştı. Yetkililere göre cinayet 15.15’den sonra işlendi. Ve bu saatlerde de amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar birlikte olduğunu HTS kayıtları ortaya koyuyor.

        DNA SORULDU

        Salim Güran’a aracında çıkan Narin’in DNA’sı soruldu. Salim Güran buna şu cevabı verdi: "Daha önce yukarıda da anlattığım üzere benim aracıma farklı farklı çocuklar binerlerdi. Neden sadece Narin'in DNA'sının çıktığına ilişkin herhangi bir diyeceğim yoktur."

        SİLİNMİŞ SES KAYITLARININ BİR KISMINA ULAŞILDI

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, amca Salim Güran’ın, olay günü yaptığı aramaları, ses kayıtları ve Whatsapp görüşme ile mesajları sildiği belirlenmişti

        Whatsapp yazışmaları ve aramaların verilmesi için yetkililer Whatsapp merkezine başvuruda bulunmuştu. Ancak Whatsapp bu talebi reddetti. Bunu üzerine Salim Güran’ın cep telefonu uzman siber ekipleri incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, Salim Güran’ın olay gününe ait silinmiş ses kayıtlarının bir kısmına ulaşıldı.

        Ulaşılan kayıtlar arasında işçisi R.A. ile yaptığı ses kayıtları da olduğu iddia ediliyor. Salim Güran’ın Kürtçe konuştuğu bu ses kayıtları yetkililer tarafından incelenmeye alındı. Konuşmalar, Kürtçe bilen uzmanlar tarafından çevirisi yapılmaya başlandı. Konuşmaların içerikleri yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkacak. Elde edilen bilgilerin ardından daha önce serbest bırakılan Salim Güran’ın işçisi R.A. için yeniden gözaltı kararı verildi. Karar sonrası R.A. tekrar gözaltına alındı.

        TELEFONDAN ÇIKAN O GÖRÜŞMEDE SORULDU

        21 Ağustos'ta saat 18:38'de Ramazan Atasoy ile yaptığı "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta" ve Ramazan Atasoy'un ise "Tamam henüz bende değil. Tamam daha ölmemiş" görüşmesi sorulan Salim Güran şöyle konuştu:

        "Bahsetmiş olduğunuz görüşme içeriğini hatırladım. Ben bahse konu mısır arazisinin sulamasını yaparken kullandığım trafonun elektriğini bazen kaçak yapmak için bir alet kullanıyordum. Olay günü de o aleti R.A.'ya bırakmış olduğum taş dibinden alması için aradım. Görüşme içeriği tamamen bununla alakalıdır. Narin'in ölümü ile herhangi bir ilgisi yoktur" dedi. 23 Ağustos öncesindeki tüm normal arama ve Whatsapp arama kayıtlarını sildiği sorulan amca Güran "Ben hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan ve bu hususun açığa çıkmaması adına bu kayıtları sildim. Başkaca bir amacım yoktur. Çünkü ben sürekli telefonumda bulunan dijital verileri siliyorum. Narin'in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşımıyorum."

        NARİN'İN DNA'SI ARACIN ARKA KAPISINDA DA ÇIKTI

        Nevzat Bahtiyar'ın öne sürdüğü Narin'in annesi Yüksel ve yengeleri Maşallah Güran ile ilişkisi de sorulan zanlı, böyle bir ilişkinin olmadığını belirtti. Soruşturma dosyasına giren son raporda ise kullandığı otomobilin sağ arka kapısının iç kısmında da Narin'e ait DNA profili bulunduğu ortaya çıktı.

        Amca Salim, bu konuyla ilgili de aracın kapıları ve camlarının sürekli açık olduğunu çocukların sürekli arabaya bindiğini iddia etti. Bunnu üzerine Cumhuriyet Savcısı başka çocukların ve aile bireylerinin DNA profilinin araçta bulunamadığını belirtince zanlı amca aracıma farklı farklı çocuklar bindiğini ancak neden Narin'in DNA'sının çıktığına ilişkin herhangi bir söyleyeceğinin olmadığını söyledi.

        "NARİN'İN ÖLÜMÜ SARSTI"

        Narin Güran'ın ölümüne ilişkin uzaktan ve yakından alakasının olmadığını, kimin Narin'i öldürdüğünü bilmediğini kendisinin çiftçilik ile uğraşan kendi halinde biri olduğunu belirten Salim Güran "Yeğenimin ölümü hepimizi çok sarstı. Nevzat ile yukarıda da belirtmiş olduğum üzere samimi arkadaşız ama aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum. Ben yine belirtmek gerekirse üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ekleyeceğim başkaca bir husus yoktur" dedi.

         Salim Güran ve işçisinin konuşması çözümlendi
        Salim Güran ve işçisinin konuşması çözümlendi Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ