Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi... 30 Ağustos coşkusu her yerde!

        30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

        İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi. Polis ekipleri, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla başlayan törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

        GALATA KÖPRÜSÜ'NDE 'BAŞKOMUTAN BÜYÜK TAARRUZU ANLATIYOR'

        Beyoğlu Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel "Başkumandan Büyük Taarruzu Anlatıyor" adlı sergi düzenledi. Galata Köprüsü´nde düzenlenen ve o döneme ait fotoğraflarla tarihe ışık tutan sergiye İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve protokol katıldı. Sergiyi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız eşliğinde gezen Vali Yerlikaya, sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

        'ZAFER BAYRAMIMIZIN ONURUNU VE GURUNUNU BU GÜZEL KADRAJLARDA TEKRAR YAŞADIK'

        Vali Yerlikaya, milletçe Zafer Bayramı'nın 98. yılını idrak ettiğimizi belirterek, "Bize bu şanlı zaferi armağan eden, İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Büyük Millet Meclisimizin saygıdeğer üyeleri, kahraman ordumuzun tüm askerlerini, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum. İstanbullu hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız'a, bu güzel sergide bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Zafer Bayramımızın onurunu, gururunu ve heyecanını bu güzel kadrajlarda 'geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer' manasını bizlere yaşattığı için tekrar yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        NUTUK'UN ZAFERİ ANLATAN BÖLÜMLERİ DE SERGİDE

        Millet olarak kazanılan bir zaferin heyecanını ve gururunu yine hep birlikte yaşadığımızı ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, "Bu vatanın nasıl vatan olduğunu, bu vatanın nasıl şehit kanlarıyla sulanıp vatan olduğunu, geçmişe baktığımız zaman hep birlikte görebiliyoruz. Zaferlerimizi kutlayacağız. Şehitlerimizi anacağız. Bu vatanı bizlere emanet edenleri saygıyla yad edeceğiz. Ben bu sergide de bu zaferlerin unutulmaması, toprağı vatan kılanların unutulmaması ve milletçe bu coşkunun yaşanması için burada Beyoğlu Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'ta da bu zaferi anlattığı bölümü burada her bir fotoğrafın altına koyduk. Bu günü anlatmak adına vatandaşlarımız buradan geçerken onlara Zafer Bayramı'nı anlatan kartpostal hediye veriyoruz" dedi.

        Programın sonunda Başkan Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yapılan kartpostalı Vali Yerlikaya'ya hediye etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı doyasıya yaşatacak olan Beyoğlu Belediyesi, Galata Köprüsü´nde Büyük Taarruzu anlatan sergiye akşam piyano resitali de ekleyecek.

        İZMİR'DE ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI CUMHURİYET MEYDANI'NDA BAŞLADI

        İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma etkinliğiyle başladı. Etkinlikler günboyu şehrin farklı noktalarında devam etti.

        30 Ağustos Zafer Bayramı 98. yıl dönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak katılırken, tören korona virüs önlemleri sebebiyle sosyal mesafeli bir biçimde yapıldı.

        Törende Atatürk anıtına çelenk bırakılırken akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Yüzbaşı Kubilay Özçelik yaptı. Konuşmanın ardından lise öğrencileri Tevhide Elif Akyüz ve Alp Fındık 30 Ağustos temalı şiirlerini okudu. Şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Program, Kadifekale Şehitliği'nde yapılacak törenle devam etti.

        KAPADOKYA'DA GÖKYÜZÜNDE KUTLAMA

        Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonları bu sabah 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı.

        Sahip olduğu yeryüzü şekilleri dolayısıyla dünyada turizme yönelik sıcak hava balonculuğunun yoğun olarak yapıldığı bölgeler arasında yer alan Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan çok sayıda balonun sepetine 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.

        REKLAM

        Yerli ve yabancı turistler, güneşin doğuşuyla başlayan ve yaklaşık 1 saat süren uçuşta peribacalarını arasında süzülerek hem yörenin doğal güzelliklerini izlemenin keyfini yaşarken hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna şahitlik etti.

        GÖKDELENLER DEV TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

        Megakent İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla birçok gökdelene dev Türk bayrakları asıldı. Maslak'ta iş merkezleri ve plazaların bulunduğu gökdelenlere asılan Türk bayrakları havadan drone ile görüntülendi.

        İstanbul’un birçok noktasından görülen dev bayraklar, görenleri kendine hayran bıraktı.

        İŞARET DİLİYLE İZMİR MARŞINI OKUDULAR

        Serik ilçesinde Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) işitme engelliler kursu öğretmen ve öğrencileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla işaret diliyle İzmir Marşı'nı söyledi. İşitme engelliler kurs öğretmeni Elvan Alataş ile 8 kursiyer, İzmir Marşı'nı işaret diliyle seslendirerek çektikleri videolarla klip hazırladı. ATASEM Kurs Merkezi Birim Sorumlusu Şeyda Öztürk, yaptığı açıklamada, kurs merkezi bünyesinde bilgisayar, yabancı dil, işaret dili gibi çeşitli kurslarının bulunduğunu söyledi.

        En çok etkinliğe imza attıkları kursun İşitme Engelliler İşaret Dili Kursu olduğunu belirten Öztürk, "Herkesin bildiği ancak cesaret edemediği bir kursumuzdu. İnsanlarımız dersi gördükçe, etkinlikleri yaptıkça özellikle de işaret dilini öğrendikçe taleplerimiz çoğaldı. Pandemi nedeniyle kursumuzu yarıda bırakmak zorunda kaldık. Telafi dersleri düzenledik. Türk işaret dilinde en çok mezun veren kurs merkezi olduk" diye konuştu.

        Pandemi nedeniyle kursiyerleri kurs merkezine getiremedikleri için evlerinde kısa videolar çektiklerini aktaran Öztürk, "Videolar birleştikten sonra çok memnun kaldık. Umarım izleyenler de memnun kalır" dedi.

        540 METRE YÜKSEKLİKTEN 'ZAFER BAYRAMI' UÇUŞU

        Türkiye'nin önde gelen profesyonel base jump sporcusu Cengiz Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel bir atlayış gerçekleştirdi. Erzurum'da gerçekleştirilen atlayışta Koçak, 540 metre yüksekliğindeki uçurumdan "Wingsuit Base Jump" atlayışı yaparak 20 saniye boyunca havada bir kuş gibi süzüldü.

        Atlayışı boyunca 205 kilometre hıza ulaşan Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü "Doğudan batıya, kuzeyden güneye, emanetin yetiştirdiğin cesur yüreklerde" ifadeleriyle kutladı. Koçak, atlayışı öncesinde ise 30 Ağustos'u şu ifadelerle selamladı: "Benim adım Cengiz Koçak. Hani bir söz vardı; ormanda iki yol görürsen orada kimsenin bilmediği, senin de görmediğin ama ancak senin bileceğin bir yol daha var; 3'üncü yol... Bizi kendimiz yapan 3'üncü yollara... Bize o yolu gösteren Mustafa Kemal Atatürk'e ve 30 Ağustos'a…”

        ALANYA SEMALARINDA TÜRK BAYRAKLARI

        Antalya’nın Alanya ilçesinde Sosyal Hizmetler Merkezi ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü kutlamak ve otizmli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları yamaç paraşütleriyle Türk bayrağı gösterisi kentin semalarında renkli görüntüler oluşturdu.

        Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi ile Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü kutlamak ve otizmli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. Deniz seviyesinden 700 metre yükseklikteki Yassı Tepe'den yamaç paraşütü pilotuyla birlikte Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Başkanı Demet Çileli Baz ve otizmli çocukları anneleri kendilerini boşluğa bıraktı. Dakikalarca havada süzülen pilot eşliğindeki kişiler, Kleopatra Plajı açıklarında Türk bayrağı açarak gökyüzünde gösteri yaptı. Paraşütleriyle sahile iniş yapan kişiler, Türk bayrağıyla karşılandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ