Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haber! DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı! - Haberler

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi.

        Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini bildirerek, "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı." bilgisini verdi.

         Soylu: Bazı siyasileri kaçırma planlarıyla yakalandı
        Soylu: Bazı siyasileri kaçırma planlarıyla yakalandı Haberi Görüntüle

        ADANA'DA YAKALANDI

        Adana’da yapılan bir operasyon ile yakalanan DAEŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi.

        İstanbul’da bir operasyonla ele geçirilen Hüseyin Sağır isimli DAEŞ militanının sorgusunda edindiği bilgiler ile hareketliliğini mercek altına alan güvenlik birimleri örgütün Türkiye içindeki önemli faaliyetlerine ve isimlere ulaştı.

        Sağır'ın yakalanmasının ardından örgütün en üst kademedeki isimlerinden Mahmut Özden'i ise polis Adana’da yakaladı. Özden’in yakalandıktan sonra üzerinde Türkiye’de yapılması planlanan eylemlere dair bazı şifreli belgelerinde yakalandığı öğrenildi.

        Planlarda bazı siyasetçilerin kaçırılması ve siyasetçiler üzerinden propaganda yapmayı amaçladıkları ortaya çıktı.

        İSTANBUL'DA YENİ OPERASYON

        Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in tutuklanmasının ardından düzenlenen operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ'a yönelik çalışmalar kapsamında sözde Türkiye emiri Mahmut Özden gözaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        Ardından yapılan operasyon sonucunda, çeşitli illerde eylem talimatı verildiği iddia edilen 11 şüpheli yakalandı.

        Konuyla ilgili soruşturma kapsamında çalışmalar devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ