Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika haberi: İsrail yine sivilleri vurdu: En az 16 Filistinli hayatını kaybetti! | Dış Haberler

        İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

        Gazze'deki Sivil Savunma Biriminden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan Hamame adlı okulu bombaladığı bildirildi.

        Açıklamada, İsrail ordusunun daha önce yaptığı saldırıdan kısa süre sonra aynı bölgeyi 3 füzeyle bombaladığı ifade edildi.

        Saldırılarda, aralarında çocukların da olduğu 16 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralı sayısına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

        REKLAM

        Gazze'deki Sivil Savunma Biriminden daha önce yapılan açıklamada, ölü sayısı 10 olarak bildirilmişti.

        Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden AA'ya yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki Hamame Okulu'nu hedef alan saldırısı sonrası aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda şehit ve yaralı hastanemize getirildi." ifadeleri kullanıldı.

        Görgü tanıkları ise yerinden edilen Filistinlilerle dolu okuldaki bazı sınıfların İsrail bombardımanı sonrası tamamen yok olduğunu aktardı.

        İsrail saldırısıyla okulun da ciddi hasara uğradığı kaydedilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

        BATI ŞERİA'DA DA SALDIRI

        Öte yandan İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hava saldırısında 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

        Filistin haber ajansı WAFAya göre, İsrail ordusunun insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim kentinde açık alandaki Filistinlilere düzenlediği saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

        REKLAM

        İsrail ordusunun X hesabından yapılan yazılı açıklamada da Tulkerimde düzenlenen İHA saldırısında 4 Filistinlinin öldürüldüğü aktarıldı.

        Bu arada günün erken saatlerinde İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şerianın Tulkerim kentinde bir otomobile düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

        Filistin haber ajansı WAFAya göre, İsrail ordusu insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerimin kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yolda bir otomobile hava saldırısı düzenlemişti.

        İki roketin isabet ettiği araç alev alırken içindekiler yanarak yaşamını yitirmişti.

        FOTO: AA/ARŞİV

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ