Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: Sakarya'da fabrika yangını

        Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde bulunan Keresteciler Sitesinde çıkan yangında 2 fabrika tamamen kullanılamaz hale gelirken yangına müdahale eden 1 itfaiye eri yüzünden yaralandı. Yaklaşık 3 saat süren yangın tamamen söndürülürken soğutma çalışmaları devam ediyor.

        Habertürk'ten Kaan Oktar'ın haberine göre; Adapazarı İlçesi Keresteciler Sitesinde içerisinde mangal kömürü fabrikası, kereste fabrikası, demir fabrikası, kereste deposu, beyaz eşya deposu ve boyahanenin bulunduğu alanda ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede kereste fabrikası ve yanında bulunan mangal kömürü fabrikasını tamamen kaplarken ihbar üzerine olay yerine kısa sürede gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Müdahale sırasında yüzü yanan 1 itfaiye eri 112 Ambulansıyla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken alevlere teslim olan kereste fabrikası yanında bulunan demir fabrikası içerisinde bulunan sanayi tipi tüplerinin patlamaması için itfaiye ekipleri ve vatandaşlar iş makinelerinin yardımlarıyla tüpleri dışarıya taşıdı.

        12 İtfaiye ekibi ve 2 arazözün müdahale ettiği yangın 3 saat sonra tamamen söndürülürken soğutma çalışmalarının sürdüğü alanda mangal kömürü fabrikası, kereste fabrikası, beyaz eşya deposu ve kereste deposu tamamen kullanılamaz hale gelirken demir fabrikasında yapılan sandalyelerde kullanılan plastiklerin bulunduğu deponun büyük bir bölümü de yandı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü alanda her hangi bir kaçak olmaması için keresteciler sitesi içerisindeki tüm fabrikalara giden doğalgaz hattı da tamamen kapatıldı ve elektrik kesildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ