Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: Berkay Pınaroğlu 23 yaşındaydı! Maden şehitlerimize veda! - Bartın maden patlaması haberleri

        Bartın'ın Amasra ilçesinde, dün saat: 18.15 sıralarında yaşanan patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. 11 maden emekçisi ise hastanelerde tedavi altına alındı.

        BERKAY İÇİN CENAZE NAMAZI KILINDI

        DHA'da yer alan habere göre Amasra´da maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren maden işçisi Berkay Pınaroğlu (23) için cenaze namazı kılındı.

        BAKAN DÖNMEZ DE CENAZEYE KATILDI

        Cenazeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil ve çok sayıda kişi katıldı.

        ÜÇ YIL ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

        Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez, tabutun taşınmasına da omuz verdi. Berkay Pınaroğlu´nun babası Nazif Pınaroğlu, cenazede gözyaşı döktü. Muratbey köyünde toprağa verilen Berkay Pınaroğlu'nun, 2019´daki işçi alımı ile TTK´da çalışmaya başladığı öğrenildi.

        EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI

        Maden şehidi Gökhan Mercan.
        Maden şehidi Gökhan Mercan.

        Amasra'da, maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren, evli ve 2 çocuk babası Gökhan Mercan (27), Amasra'ya bağlı Makaracı köyünde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

        2019 YILINDA İŞE GİRMİŞTİ

        Mercan´ın, 2019 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda işe girdiği öğrenildi.

        BİR HAFTADIR YILLIK İZİNDEYDİ

        Maden şehidi Mehmet Kara, evli ve 2 çocuk babasıydı.
        Maden şehidi Mehmet Kara, evli ve 2 çocuk babasıydı.

        Maden işçisi Mehmet Kara (42) ise Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde öğle vakti defnedildi. TTK Amasra Müessesesi Müdürlüğü´nde 2009 yılında işbaşı yapan Mehmet Kara´nın, 1 haftadır yıllık izinde olduğu, dün 16.00-24.00 mesaisine gittiği öğrenildi.

        AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Cenazede Mehmet Kara'nın eşi Selda Kara ve kızı Ayşe Melek ve oğlu Efe Kara (18), Mehmet Kara'nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        RAHMAN ÖZÇELİK'İN CENAZESİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

        AA'nın haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden 41 madenciden 22 yaşındaki Rahman Özçelik, Makaracı Köyü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

        Rahman Özçelik'in babası Yusuf Özçelik, "Şu anda kelimeler boğazımda düğümleniyor. Söyleyecek kelime bulamıyorum." dedi. Maden ocağında 3 yıldır çalışan, Makaracı Köyü'nden Rahman Özçelik'in babası Yusuf Özçelik, gazetecilere, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

        "ASKERDEKİ OĞLUMU DÜŞÜNÜRKEN BÖYLE OLDU"

        "Şu anda kelimeler boğazımda düğümleniyor. Söyleyecek kelime bulamıyorum." diyen Özçelik, yaklaşık 20 yıldır bu tür olaylar yaşanmadığı için böyle bir şeyin aklından geçmediğini dile getirerek "Hiç aklımın ucundan geçmezdi. Askerdeki oğlumu düşünürken, böyle oldu." ifadesini kullandı.

        Oğlunun işini hiç aksatmadığını anlatan Özçelik, "Ağabeyi Suriye'de askerde, yolda geliyor. O da çok istedi askere gitmeyi. Annesinin duasıyla kaldı burada. Annesi, "Oğlum bize kim bakacak, ağabeyin gitti" dedi. TTK'ye yazdırdı ismini ama isteyerek değil. Ağabeyi gibi askerliği çok sevdi, onu istiyordu devamlı. Hatta "Oğlum askerlik borçlanmasını öde" dedim ama o hala "Ben askere gideceğim" diyordu" şeklinde konuştu.

        TABUTUNA BARET VE TÜRK BAYRAĞI...

        AA'nın haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerden Serhat Kahraman'ın cenazesi, memleketi Karabük'te toprağa verildi.

        Cenaze törenine, anne Sebahat ve kız kardeşi Ezgi Kahraman ile sözlüsü de katıldı. Annesi ile kız kardeşi, üzerine baret ve Türk bayrağı konulan tabuta sarılarak ağladı.

        RIDVAN ACET'İN CENAZESİNE FUAT OKTAY VE KEMAL KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

        Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağındaki meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Acet için Kazpınarı Köyü'nde düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

        Rıdvan Acet
        Rıdvan Acet

        GÜRDAL SERENLİ İÇİN MAKARACI KÖYÜ'NDE CENAZE TÖRENİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını Gürdal Serenli için Makaracı köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

        BALIK TUTUP ARKADAŞLARI İÇİN İŞ YERİNE GETİRMİŞ

        Amasra'daki maden faciasında hayatını kaybeden 2 çocuk babası Murat Ergin (37) ve 3 çocuk babası Deniz Baykal (38), toprağa verildi. Aynı köyden olan Ergin ve Baykal için Kurucaşile Aliağa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kurucaşile Kaymakamı Ebrar Evsen, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, madencilerin aileleri ile yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Kılınan namazın ardından madencilerin cenazeleri, toprağa verildi.

        Murat Ergin'in 2015 yılında, Deniz Baykal'ın 2009'da maden ocağında işbaşı yaptığı öğrenildi. Kurucaşile ilçesinde, dün 16.00- 24.00 vardiyasına gitmeden önce, amatör balıkçılık yapan Murat Ergin'in, denize açılarak 6 kilo istavrit yakaladığı, mesai sonrası arkadaşlarıyla yemek için iş yerine götürdüğü öğrenildi. Ergin'in sosyal medya hesabında ise balıkçılık yaptığı görüntüler ile madenci arkadaşlarıyla videolarının olduğu görüldü. (DHA)

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ