Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Ekonomi Vergi yüzsüzleri açıklandı mı? Vergi yüzsüzleri ne zaman açıklanacak?
        1

        Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi borcu ödemekten kaçınan mükellefleri "Vergi Yüzsüzleri" listesi adıyla açıklamaya başlayacağını duyurdu. Peki Vergi yüzsüzleri açıklandı mı? Vergi yüzsüzleri ne zaman açıklanacak?

        2

        VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Vergi yüzsüzleri listesinin dün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

        Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşenlere yer verilecek. ​​​​​​Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim’de, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım’da söz konusu listeler açıklanacak.


        DEPREMZEDELER KAPSAM DIŞI OLACAK

        Öte yandan Bakan Şimşek, deprem bölgesinde faaliyet gösteren mükelleflerin kapsam dışında olacağını bildirmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin gerek bu yerlerdeki gerekse ülke genelindeki diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçlarının açıklama kapsamına alınmaması uygun görüldü.

        3
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ