Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Yeşil antoryumun anlamı nedir? Yeşil antoryum ne anlama gelir, neyi simgeler, ne ifade eder?

        Sanat eserlerinde ve edebi anlatımlarda sıkça yerini bulan çiçekler, kendilerine has anlamlarıyla da dikkat çekicidir. Sosyal ortamların, ikili ilişkilerin ve süslemelerin öne çıkan öğelerinden biri olan çiçekler, cezbedici renkleri ve mis kokularıyla öne çıkar. Bu noktada “Yeşil Antoryum ne anlama gelir?” sorusuyla yeşil Antoryum çiçeği göze çarpar. İşte yeşil Antoryum ile ilgili tüm merak ettikleriniz…

        YEŞİL ANTORYUMUN ANLAMI

        Antoryum çiçeğinin anlamı; mutluluk, misafirperverlik ve bereket gibi kavramlarla dikkat çeker. Ancak bu çiçeğin birçok farklı rengi vardır ve her bir rengi farklı anlamları içerir. Bu noktada yeşil Antoryumun anlamı “aşkın en doğal hâli” şeklindedir. Aranjman, buket ve benzeri çiçek tasarımlarında otantik, marjinal ve egzotik bir seçenek arayanların favorisidir.

        REKLAM

        YEŞİL ANTORYUM NEYİ SİMGELER?

        Egzotik yapısıyla dikkat çeken yeşil Antoryum çiçeğinin simgelediği birçok anlam vardır. Bu noktada birçok kişi, arama motorları üzerinden “Yeşil Antoryum neyi simgeler?” sorusunu aratır. İşte yanıtı;

        • Yenilenme: Doğanın tazeliğini ve yenilenmeyi sembolize eden yeşil renk, doğanın tazeliğini ve devamlı yenilenmeyi çağrıştırır. Antoryum çiçeğinin canlı rengi, enerjiyi ve dinamikliği sembolize etmesiyle öne çıkar.
        • Canlanma: Gelişimin ve canlanmanın rengi olan yeşil, birçok alandaki büyümeyi ifade edebilir. Her sene bahar geldiğinde de doğa canlanır. Antoryum çiçeğinin yeşil rengi, doğanın bu büyüme ve gelişim sürecinden ilham alınarak canlanma ve yenilenmeyi de sembolize eder.
        • Dinginlik ve Huzur: Çoğunlukla huzuru ve dinginliği temsil eden yeşil renk, Antoryumların olumlu anlamlarıyla birleştiğinde ortaya sakinleştirici etkiler çıkar. Bu da yeşil renk Antoryum bitkisinin ortamlardaki atmosferik etkisini bir kez daha ortaya koyar.
        • Sağlık: Tıpkı beyaz renk gibi sağlığı ve iyi olma hâlini simgeleyen yeşil, Antoryum çiçeğinin olumlu anlamlarını pekiştirir. Bu anlamda yeşil Antoryum çiçeğini “geçmiş olsun” ziyaretlerinde tercih edebilirsiniz.

        İç mekânlardaki ve peyzaj düzenlemelerindeki yerinin yanı sıra olumlu anlamlarıyla öne çıkan yeşil Antoryum çiçeği, estetik güzelliğiyle farklı bir çiçek arayanların favorisidir.

        REKLAM

        ANTORYUM BAKIMI için İPUÇLARI

        Rengi fark etmeksizin Antoryum çiçeklerinin bakımında önemli olan faktörlerden birincisi saksıya yerleşimidir. Kökleri çoğalmadıkça saksı değişimi gerektirmeyen bu çiçeklerin 3 yılda bir nisan ayında değiştirilmesi gerekir. Ayrıca Antoryumun çiçek açması için havaların ısınması ve güneş alması gerekir. Çünkü Antoryum, tropikal bölgelerin çiçeğidir.

        Günde 4 saat güneş alması önerilen çiçeği direkt güneş ışığına maruz bırakmak da doğru değildir. Bunu yaparsanız yaprakların tahrip olmasına ve solmasına neden olabilirsiniz. İnce bir tülün ardından güneş almasını sağlayarak muhafaza etmeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca geceleri 20 derece, gündüzleri ise maksimum 28 derece sıcaklıktaki ortamlarda yetişmesi tavsiye edilir. Çünkü Antoryumun ısısı düşerse gelişimi beklendiği gibi olmaz.

        32 derece üzerindeki sıcaklıkların yanı sıra sıfırın altındaki soğukluk dereceleri, söz konusu çiçeğin yavaş yavaş ölmesine neden olabilir. Ancak kasım ve şubat ayları arasındaki dönemde bu çiçeğin doğrudan güneş alması sağlanabilir. Bilhassa kış döneminde iç mekânlarda bakılabilecek bu çiçek, bol güneşli alanlarda konumlandırmaya uygundur. Diğer detaylar;

        • Haftada 2 kez sulanan Antoryumun toprak nemine bakılarak sulama sıklığı belirlenebilir. Şayet toprağı nemli durumdaysa sulama işlemi için bir sonraki günü bekleyebilirsiniz.
        • Söz konusu çiçeği sularken oda sıcaklığında dinlendirilmiş ve kireçsiz suları tercih etmelisiniz.
        • Antoryuma 2 yıl besin takviyesi yapılması gerekmez. Ancak 3. Yılda orkide besini yardımıyla takviye düşünülmelidir.
        • Antoryum çiçeklerini 2-3 yılda bir dinlendirerek daha verimli olmalarını sağlayabilirsiniz. Bunun için oldukları yerden daha serin ortamlarda olmaları gerekir.
        • Söz konusu çiçekleri kasım ayı süresince dinlendirmek uygundur.
        • Humuslu ve kompostlu toprağı seven Antoryum çiçeğine bakarken farklı toprak karışımlarından da destek alabilirsiniz. Ancak bunun için çiçekçinizden tavsiye isteyebilirsiniz.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ