Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Ekonomi Canlı altın fiyatları 19 Ağustos: Altın yükseldi! Bugün gram altın, çeyrek altın, tam, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç para oldu?
        1

        Dünya genelinde açıklanan verilerden alınan sinyaller gelecek dönem için pozitif beklentilerin güçlenmesine neden oluyor. Dün, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel, yıllık bazda ise yüzde 2,9 ile tahminlerin altında arttı. Art arda dördüncü ayda yavaşlamaya devam eden yıllık enflasyon, Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

        Analistler, ülkede enflasyonun ABD Merkez Bankasının (Fed) yüzde 2 hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini gösterdiğini aktararak, bunun da bankanın istihdamı maksimuma çıkarma olan diğer hedefine daha fazla odaklanmasına olanak tanıyacağını belirtti.

        Söz konusu gelişmelerin ardından Fed'in eylülde 50 baz faiz indirime gideceğine ilişkin beklentiler güç kaybetse de bankanın yıl sonuna kadar 100 baz puan faiz indireceğine yönelik fiyatlamalar güçlü kalmayı sürdürdü. Peki, tüm bu gelişmeler altın fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte, 19 Ağustos 2024 çeyrek altın ve gram altın alış-satış rakamları...

        2

        ALTIN YÜKSELİYOR!

        Gram altın Cuma gününü 2 bin 689 TL ile kapatırken, 19 Ağustos 2024 tarihinde 2 bin 699 TL'ye çıktı. Çeyrek altın 4 bin 303 liradan, 4 bin 317 liraya yükseldi.

        GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ALIŞ-SATIŞ TABLOSU İÇİN TIKLAYIN

        3

        GRAM ALTIN FİYATI

        Alış: 2.699,3310

        Satış: 2.699,5810

        CANLI GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ