Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Projeler Çekmeköy DAP Yapı DAP Yapı 'Sağlıklı evler' konsepti Çekmeköy projesi Ormanköy ile başlıyor! - Projeler Haberleri

        Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi pek çok alanda olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de anlayış biçimini değiştiriyor. Evde huzurlu ferah ve sağlıklı yaşam alanlarına olan ihtiyaç geçmişe nazaran çok daha ön planda tutuluyor. Zira dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok katlı binalardan yatay binalara olan ilgi arttığı gibi bahçeli teraslı ya da balkonlu evlere özlem bu dönem sonrasında vazgeçilmez kriterler arasında yer alıyor.

        Tüm bu ihtiyaçların yanı sıra evde verimli çalışma için dizayn edilebilecek mekanlar da yeni dönemde konut satın almada tüketicilerin tercihlerini belirlemede ön plana çıkacak gibi görünüyor.

        PANDEMİ SONRASI KONSEPT

        Koronavirüs sonrası emlak piyasasında yaşanabilecek gelişmelere dönük Habertürk'ten Burçak Orçun’un sorularını yanıtlayan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz şu noktaya işaret ediyor: “Acı kayıplar verdiğimiz 1999 Depremi tüketici ve konut üreticileri açısından bir milattı. Konutların kalitesi yönetmeliklerle belirlenen yeni kriterlere uygun konutlar üretilmeye başlandı. Koronavirüs de sektör için bir milat. Aynı şekildepandemi sonrası da sektörde önemli değişiklikler yaşanmasını bekliyoruz ve projelerimizi bu yeni dönemin şifrelerine göre şekillendiriyoruz. Bana göre yüksek katlı bina dönemi, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kapandı. Örneğin Türkiye genelindeki son verilere bakıldığında balkonlu, teraslı ve bahçeli konutlara talebin yüzde 228 oranında arttığını görüyoruz.”

        ÇEKMEKÖY PROJESİ İÇİN DETAYLI HABERLER BU LİNKTE

        YILMAZ: 5 KRİTERİMİZ VAR

        Bu noktada DAP Yapı’nın son yatırımı olan Çekmeköy’deki Ormanköy projesiyle ilgili bilgiler paylaşan Ziya Yılmaz, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Sağlıklı Ev konseptini Çekmeköy’de hayata geçiriyoruz. Bunun için sağlık ve sağlıklı yaşam uzmanlarından oluşan özel bir ‘DAP Yapı Sağlık Komitesi’ oluşturduk. Bu çerçevede de kriterlerimizi belirledik. Şu ana kadar proje için 58 bin kişiden görüş aldık. Pandemi süreciyle birlikte doğaya dönüş, orman içinde yaşam, bahçeli evler, teraslı ve geniş balkonlu konutların eksikliğini çok net olarak hissettik. Bu fikirler ışığında projemizi şekillendirdik. Ve 5 ana kriter belirledik. Bu sadece Türkiye için değil bence dünya için de geçerli kriterler.” dedi.

        .png
        .png

        BAĞIMSIZ HAVALANDIRMA ÖNEMLİ

        Ziya Yılmaz oluşturdukları kriterleri ise şöyle açıkladı: “Birincisi her binada elbette asansör olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve sağlıklı ev diyoruz. İşte tam da bu yüzden, Çekmeköy’deki yeni yatırımımızda bina yüksekliğini zemin+5 kat olarak sınırladık. İkincisi ise bahçe konusu… Sağlıklı evlerde bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip bulunacak. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerinde yer alan Çekmeköy projemizin yüzde 90’ı yeşil alanlar için ayrıldı. Üçüncüsü orman konusu çok önemlİ. Çünkü ormanlarımız sadece oksijen deposu değil aynı zamanda da şifa kaynağı. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki orman havasıyla hayatını geçiren insanlar daha yavaş yaşlanıyor. Orman havası alarak yapılan spor ve yürüyüş aktiviteleri tansiyon ve şeker gibi kronik hastalıklara da iyi geliyor. Bu yüzden sağlıklı ev orman içinde ve geniş bir yeşil alana sahip olmak zorunda. Dördüncü olarak bir diğer konu da hiç şüphesiz havalandırma sistemi. Pandemi ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu süreçte hepimiz evlerimizde kaldık. Havaların iyi olmadığı günlerde pencerelerimizi dahi açamadık. Burada havalandırma sistemlerinin kalitesi hepimizin bir numaralı önceliği oldu. Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve bağımsız olması büyük önem taşıyor. Beşinci ve son kriter ise hepimizin bildiği gibi elbette deprem yönetmeliği.”

        BUÇUKLARLA OFİS ÇÖZÜMÜ

        Çekmeköy projesinde bir diğer önemli çözümün evden çalışma konusu olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Bu dönemin en önemli meselelerinden biri evden çalışma süreci oldu. Belki de önümüzdeki dönemde bir çok şirket evden çalışmaya devam edecek. Ve bu konuda İnsan Kaynakları uzmanlarının da görüşünü aldık. Bizim projemizde bu anlamda mutlaka bir çalışma alanı olsun istedik. Mesela bazı evlerimize yarım odalar şeklinde bölümler ekledik. Projede 2.5 +1, 3.5 +1 ve 4.5+1 gibi daireler oluşturduk. Aslında o yarım odalar salon içinde çalışma ofisi gibi kullanılması için. Yine sitenin içinde ikinci bir bölümde burada yaşayanların evden çalışmasını sağlayacak bazı bölümler de tasarladık. Zira evden çalışma ile ilgili uzmanların dikkat çektiği bir konu var. Diyorlar ki; Yapmanız gereken ilk şey kendinize bir çalışma alanı oluşturun. Her sabah işe gidiyormuş gibi kalkıp hazırlanın. Ardından ‘evinizin içindeki’ ofisinize geçin. Ev içerisindeki ofisinize geçmenin önemini anlatıyorlar. Artık birçok şirketin de evden çalışmayı sürdüreceğini düşünürsek bu gerçekten de çok önemli bir döneme girildiğini gösteriyor” dedi.

        Projede teras ve balkonlu katlara öncelik verildi.

        YILMAZ: FAİZ VE VADE MUAZZAM

        Sektörde satın alma maliyetlerindeki iyileşmeye de değinen Yılmaz “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür etmek istiyorum. Özellikle şu 0.64 faiz oranı müthiş oldu ve 15 yıl, 180 ay vade muazzam. Hem üreticinin hem tüketicinin heyacanının artıran bir gelişme oldu. Bunu da satış ofislerimizde görüyoruz, yüzlerce insan günlük buraları ziyaret ediyor. Biz eskiden bu vadeleri Avrupa’da görüyorduk” diye konuştu.

        PROJENİN METREKARE SATIŞ FİYATI

        Projedeki fiyat konusuyla ilgili çalışmanın devam ettiğini söyleyen Ziya Yılmaz, “Lansmana özel metrekare fiyatımız 10 bin TL’nin atında. Bitiş rakamlarının ise 16-17 bin TL’leri bulacağını tahmin ediyoruz” ifadesini kullandı.

        DOĞADAKİ DOSTLARI İLE YAN YANA

        Ziya Yılmaz “Eve kapandığımız günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birinin ekosistemi paylaştığımız doğadaki dostlarımızdı. İstanbul Boğazı’ndaki yunusları görmüşsünüzdür. Artık insanlar doğa ile iç içe yaşarken aynı zamanda diğer canlıların da kıymetini anlar oldu. Bugün orman içindeki Çekmeköy projemizde de insanların keyifle ormanda sevgili dostlarımızla yürüyebileceği, spor yaparken ceylanlarla, atlarla ve sincaplarla karşılaşacağı doğal bir yaşam alanı olacak” dedi.

        Projenin mimari detayları ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, İskandinav modeli bir mimari tercih ettiklerini, az katlı, geniş pencereli, balkonlu teraslı ve çatı eğimli bir proje hazırladıklarını söyledi.

        Çok katlı binalardan yatay binalara yönelimin dünya genelinde bir trend olduğunu ifade eden Yılmaz, “Elbette yüksek katlı binalar dünyada yine yapılacak ama tüketici tercihlerinin ağırlığı alçak katlı yaşam alanları olan binalara dönük olacak. Bu anlamda balkonlu teraslı yapılar önemli. Aslında balkonlu evlerin teşvik edilmesi gerektir yönetmeliklerle. Örneğin eskiden bir dükkan yaptığınızda yüzde 50’si kadar depo veriliyordu bu teşvik ediliyordu. Şu anda da balkon yapılıyorsa bir evde onu da yönetmelikle teşvik etmek lazım” dedi.

        ANA ULAŞIM HATLARINA YAKINLIK

        Ormanköy projesinin, ana ulaşım hatlarının yanı başında yer aldığına da dikkat çeken Ziya Yılmaz, projenin Üsküdar-Çekmeköy Metro İstasyonu’na 2 dakika, Kuzey Çevreyolu bağlantılarına 5 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 25 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 20 dakika ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 20 dakika mesafede yer aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ