Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mladiç’in taraftarları Türk Elçiliği’ne saldırdı | Dış Haberler

        Bosna Savaşı sırasında Saraybosna’nın kuşatılması ile Srebrenitsa’da 8 bin Müslüman erkeğin katledilmesi emirlerini verdiği gerekçesiyle 16 yıldır aranan ve geçtiğimiz hafta yakalanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç’e destek için düzenlenen gösterilerde olay çıktı. Aşırı milliyetçi Sırp Radikal Partisi’nin önceki akşam başkent Belgrad’da düzenlediği gösteride, 13’ü polis 20 kişi yaralanırken, 110 kişi de gözaltına alındı. Gösteri için tanınan yasal sürenin dolmasının ardından dağılmayı reddeden Mladiç taraftarları, miting alanı yakınlarındaki Türk Büyükelçiliği’ne ve önünde bekleyen polislere taşlarla saldırdı.

        BU HAFTA LAHEY’DE

        Mladiç’in avukatı Miloş Şalyiç, müvekkilinin sağlık durumunun endişe verici olduğunu belirterek, davanın başlamasına kadar yaşayacağına inanmadığını belirtti. Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanlığı Sekreteri Slobodan Homen ise Mladiç’in bu hafta içinde Lahey’deki savaş suçları mahkemesine teslim edileceğini kaydetti.

        PARASINI KESMİŞLER

        Sırbistan’ın savaş suçlarından sorumlu savcı vekili Bruno Vekariç, Mladiç’in yakalanması için son 2-3 yıldır yakın çevresi ve bu çevreden Mladiç’e yapılan para akışını kesmeye çalıştıklarını söyledi. Vekariç, operasyonu büyük gizlilik içinde yürüttüklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ