Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya tarihinin en eski 4 sporu! İnsanlar binlerce yıldır bu sporları yapıyor | Dış Haberler
        1

        GÜREŞ

        Güreşin en eski rastlandığı yer 15 bin yıl öncesine ait Fransa'nın Lascaux kentindeki antik mağara resimleridir. İlk güreşçilerin tasvirleri sadece Fransız mağara duvarlarında mevcut değildi. Güreşçilerin çok sayıda resmi ve illüstrasyonu da dünyanın rastgele köşelerinde bulundu; Japonya, Libya (M.Ö. 6000) ve Moğolistan'daki (M.Ö. 7000) tarih öncesi mağaralarda olduğu gibi.

        2

        CİRİT ATMA

        En eski sporlardan bir tanesi olan cirit atma; uzun ve devasa bir mızrağın sporcu tarafından olabildiğince uzağa fırlatıldığı bir atletizm sporudur. İlk cirit atma yarışması, M.Ö. 708 gibi erken bir tarihte Olimpiyatlara eklendi, ancak 1906 yılına kadar modern dünyaya tanıtılmadı. Önceleri spor için kullanılan mızraklar bugüne göre çok daha hafifti.

        3

        HOKEY

        Başlangıçta 'shinty' olarak adlandırılan hokeyin ilk kaydedilen kanıtı, Antik Yunanistan'da M.Ö. 600'e kadar uzanıyor. Bu dönemin başlarında, tarihçiler kemerli bastonları tutan ve topla oynayan insanların tasvirlerini buldu. Spora atıfta bulunmak için 'hokey' kelimesini icat eden, 1363'te İngiltere kralı Edward III'üydü.

        Spor daha sonra 1800'lerde Britanya İmparatorluğu denizaşırı genişlediğinde dünyanın geri kalanına tanıtıldı. O zamandan beri dünya çapında son derece popüler hale geldi.

        4

        POLO

        Bu spor ilk olarak M.S. 316'da kaydedildi. Bu takım sporu ata binerken oynanır ve takımların puan kazanmak için küçük bir tahta topu kaleye sokmaları gerekir. İmparatorlar tarafından oynanan Polo, Orta Asya'da ilk kez Pers İmparatorluğu döneminde tanıtıldı. Modern dünyada, spor Hindistan'da yeniden tanımlandı ve geliştirildi. İlk polo kulübü 1833'te İngiliz İmparatorluğu döneminde kuruldu.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ