Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bulaşık süngeri kullanmayı bırakın! İnsan vücudundan daha fazla bakteri var! | Sağlık Haberleri
        1

        Çoğu evde bulaşık süngeri bulunuyor. Peki, hiç bu süngerlerin sizi hasta edebileceğini düşündünüz mü?

        Bir çok uzman bulaşık yıkarken sünger yerine fırça kullanılması gerektiğini söylüyor. Fırça yerine alternatif olarak kabak lifi de tercih edebilirsiniz.

        Peki, bulaşık süngeri neden hasta ediyor?

        2

        BAKTERİLER ETRAFA YAYILIYOR

        Norveç'te bulunan gıda araştırma firması Nofima'da çalışmalarını sürdüren, bilim insanı Trond Moretro, süngerlerin devamlı olarak ıslak kaldığını ve asla kurumadığını bu nedenle içerisinde daha fazla bakteri bulundurduğunu söyledi.

        Tek bir süngerin bile bir insandan daha fazla bakteri bulundurduğunu söyleyen bilim insanı, bu bakterilerin sağlığa olumsuz etkileri olabilceğini söyledi.

        3

        Bakteriler süngerden ellere ve mutfak tezgahlarına kadar bulaşabiliyor. Bakterinin bu kadar hızlı büyümesine yardımcı olan etken ise nem ve yemek artıkları.

        Araştırmalara göre fırça ve kabak lifi kullanmak bakterilerin daha az çoğalmasına neden oluyor çünkü bu kadar ıslak kalmıyorlar.

        4

        Ayrıca ıslak kaldığı için bakteri üreten bulaşık süngerleri etkili bir temizlik sağlayamıyor. Tüm bunlarla beraber deterjanların cilde verdiği zararlar da ayrı bir durum. Bulaşık temizliğinde en etkili çözüm bulaşık makinesi kullanmak. Hem sudan tasarruf sağlayabilir hem de bakterilerin oluşmasını engelleyebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ