Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor SON DAKİKA Fenerbahçe Başakşehir maçının yazar yorumları - Bitexen Antalyaspor Haberleri
        1

        DENİZ ÇOBAN: Maçın 12.dakikasında Gustavo’nun hareketine hakem sarı kartını gösterdi. Pozisyonda Gustavo kramponunun vidaları rakibe dönük, ayakları dizden gergin ve zeminden yüksekte, topun üzerinden, yaralayıcı, acımasız şekilde rakibe müdahalesi vardı. Bu müdahale kırmızı kartın tarifi gibiydi.

        2

        Hakem VAR’dan pozisyonu tekrar izlemesine rağmen sarı kartta ısrarcı olarak bence önemli bir yanlışa imza attı. 60. dakikada Fenerbahçe’nin ikinci golü kornerden geldi. Golden önceki korner kararı hatalıydı. Top Fenerbahçeli oyuncudan auta çıkmıştı.

        3

        70. dakikada Rafael aynı anda iki sarı kart görerek, kırmızı kartla oyundan atıldı. Aslında Rafael’in rakibine teması yoktu. Bir faul varsa yapan Skrtel’di. Dolayısıyla ilk sarı kart yanlıştı. Sonraki tepkisine çıkan ikinci sarı kart ise doğruydu.

        4

        AHMET ÇAKAR: Her şey tıkır tıkır giderken önce Gustavo'nun rakibin kavalına tabanı var. Karar kırmızı olmalıydı. Üstelik VAR hakemi Cüneyt Çakır, orta hakemi kenara davet etti. Bu şu demek; Gustavo'nun bileğin üzerine yaptığı kasti bir darbesi var, atılması lazım. Ama hakem maalesef atmıyor, atamıyor ya da angaje olduğu için atmak istemiyor.

        5

        Gustavo atılsa F.Bahçe asla kazanamaz, hatta fark yer. İkinci yarı maç dengede. Rafael ile Skrtel, müdahale ediyor. Rafael, F.Bahçeli oyuncuya dokunmuyor, faul çalıyor, aynı anda da Rafael protesto için topa vuruyor.

        6

        Ama hakem kurnaz ya hepimiz de salağız ya dokunmadığı pozisyona sarı kart, aynı anda da topa vurduğu için bir sarı kart daha, Rafael'i oyundan atıyor. Bunun adı tiyatrodur... Bunun adı katliamdır...

        7

        ERMAN TOROĞLU: Uzun yıllar unutulmayacak bir maç. Tek kelimeyle hakem faciası yaşandı dün gece.... Tamam, Fenerbahçe'nin galip gelmesi lazım. Ama bu tarz değil. Türkiye'de VAR'ın uygulanmasını isteyen en önemli şahıs Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'dı. Ama dün gece Göksel Gümüşdağ'ın takımını VAR ile vurdular.

        8

        İlk yarıda Gustavo'nun atılması lazım. Atmıyor... Bir benzer pozisyonda ama hiç alakası olmayan, rakip oyuncuya bile temas etmeyen Rafael'i sarıdan sonra tahrik edip kırmızıdan atıyorsun. Fenerbahçe'nin attığı golden evvel aut var, korner veriyorsun, gidiyor gol oluyor. Yani inanılmaz işler yapıyor.

        9

        Ama dün akşam şunu gördüm; bunu hakem yapana yazıklar olsun. Buna görev verene de yazıklar olsun. Çok güzel olabilecek bir maçı bir hakem ancak bu kadar katledebilirdi.

        10

        VAR'daki Cüneyt Çakır, Gustavo'nun pozisyonunda seni çağırıyor, "Bak, izle bakalım. Bu pozisyon herhalde kırmızı" diyor. Sen izliyorsun, devam ediyorsun tamam... Ama neden devam ettiğini şimdi daha iyi anlıyorum. Yazıklar olsun.

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Erol Bulut, belki de Fenerbahçe'deki son maçı olacak karşılaşmaya son derece radikal tercihlerle çift forvetle başladı. Tek kelimeyle risk aldı ve kazandı.

        12

        Daha maçın başında geriye düşmesine rağmen ilk defa Fenerbahçeli oyuncuların skora isyan ettiklerini gördük.

        13

        Belki çok iyi oynamadılar ama çok iyi mücadele ettiler. Türkiye'nin en iyi pas yapan takımına karşı kafa kafaya oynayıp son derece kritik bir galibiyet almayı başardılar..

        14

        GÜRCAN BİLGİÇ: Fenerbahçe lige geri döndü. Çok iyi oynayarak değil, çok iyi mücadele ederek başardılar bunu. Birbirlerine olan güveni-inancı yeniden "inşa" ettikleri bir maç oynadılar. Sırtlarında çok ağır bir yük, kırılgan bir ortam vardı, artık "bizim sıramız" diyecekleri dönemi açtılar.

        15
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ