Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor maçı yazar yorumları - Haberler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe kazandı ama Fenerbahçe'de çok şey eksik... Futbolda bir laf vardır, "Takımın böcüğü ölmüş" diye... Diğer bir deyimle havası kaçmış, gazı kaçmış. İlk yarıya bakıyoruz, Malatyaspor ya herro ya merro diyor, mücadele yok, top bir o kalede bir bu kalede. Malatya da Fenerbahçe de 3'er 4'er pozisyon yakaladılar. İşte bunlardan birini Novak gole çevirdi. Malatya ofsayt taktiği yapıyor, Fenerbahçe'nin sol beki Novak, Mert Hakan'dan güzel bir asist alıyor ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçiriyor.

        2

        İkinci yarı Malatya önde basmaya başladı. Hatta Fenerbahçe bir müddet bocaladı da... Maçı rahatlatan, oyuna sonradan giren Pelkas oldu. Ceza alanına girdi, topu sağına çekti, köşeye bırakıverdi. Sonuç iyi gibi görünse de takım asla iyi değil. Malatyaspor ise takviye yapmazsa düşmenin bir numaralı adayıdır.

        3

        GÜNTEKİN ONAY: Dünkü maçı sadece 10 dakika izleyen biri rahatlıkla Malatyaspor’un ligdeki pozisyonunu tahmin edebilirdi. Süper Lig’de bu kadar oyun disiplininden uzak, dağınık, coşkusuz bir takım görmedik. Böyle bir rakip karşısında Fenerbahçe de sahaya ‘lütfen’ çıkmış gibiydi. Bu kadar düşük tempoda seyreden maçta sarı lacivertliler Filip Novak ile golü erken bulmalarına rağmen kolaylıkla farka ulaşacağı maçta kendilerini pek de sıkmadan oynamayı tercih edince ortaya yavan bir futbol çıktı.

        4

        Kazanmak önemli ancak dünkü temposuz ve isteksiz futbolla Yeni Malatyaspor dışındaki bir rakip Fenerbahçe’ye saha içinde ciddi sorunlar yaratabilirdi. Sarı lacivertlilerin ikinci yarı öncesi teknik adam sorununu ivedilik ile çözmesi şart.

        5

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fenerbahçe'yi 2 maçtır karşılaşmalara MİM hazırlıyor. M-esut / İ-rfan ve / M-ert Hakan'dan oluşan MİM, ilk maçlarında işi batırdılar. 9 kişilik Karagümrük'ü yenememe utancının en başta gelenlerinden oldular. Malatya maçına bu kez hak eden Crespo'yu 11'e koyarak başladılar. Valencia yerine Serdar Dursun; Nazım yerine de Osayi vardı. MİM ekibinden Mert Hakan'ın güzel asisti ile Novak skoru buldu. Sonrası saldım çayıra mevlam kayıra..

        6

        İnanılmaz bir serbest futbol vardı sahada. Herhalde para ödemesi ile ilgili sorunlar yaşıyorlar ki Malatya da 'öylesine' oynadı. Sadık ve Wallace dışındakiler işi çoktan bırakmışlar. Malatya düşmüş diyebiliriz. İşte bu takım karşısında MİM'in kurduğu hocasız Fener, öylesine bir oyun oynuyordu. En az 5 kilo fazlası olan İrfan yerine oyuna giren Pelkas, ligin ilk devresinin son maçında ilk golünü atabildi.

        7

        O da Vitorzedelerdendi. Attığı gole çok sevindi. Vitorzedeler'in başında geleni Mesut Özil; kendini sol kenara koymuştu. E hani Mesut hayatında sol kenar oynamamıştı? Kendi yaptığı takımda da mı yanlış yaptı? MİM'ler iyi futbolcular. Kankaları Sosa ve Pelkas da öyle. Ama onları bir ahenkle oynatacak tatlı-sert bir teknik adamın önemini sanırım onlar da görmüştür. Yeni gelen hocaya sahip çıksınlar. Erol 1; Vitor 2 olur; bir daha olmaz..

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: Şuna hayret ediyorum; ligin her maçını izliyorum, tehlike bölgesinin göbeğinde kıvranan takımlar bile Fenerbahçe’den 10 kat daha iyi oynuyorlar. Nasıl oluyor bu? İstesen bu kadar kötü olamazsın.İrfan Can, bu ülkenin yaratıcı, oyunun kaderini değiştirecek bir-iki oyuncusundan biri... Ama oynamıyor. Bir oynuyor, beş maç yatıyor. Oynasana kardeşim...

        9

        Hocaya kulis yapacağına, her şeye bahane bulacağına, el-kol çevrene dayılanacağına, yeteneklerinin, profesyonelliğinin karşılığını versene... Her maç hayal kırıklığı yaratmak zorunda mısın? Pereira kurbanı Pelkas oyuna girene kadar Fenerbahçe’nin uyuşuk hali devam etti. Pelkas girdi, önce sol kanada, sonra takıma bir hareket getirdi. Sonucu sağlama alan golü de attı. Düşünün, bu adam sezon başından beri oturuyor.

        10

        METİN TEKİN: Metin Tekin: Çok kaliteli bir oyun olmadı. Bir Kadıköy Fenerbahçe'si değildi. O coşkulu oyun yoktu. Bardağın dolu tarafına bakacak olursak; diyor ki Fenerbahçe, enteresan bir ilk yarı oldu, Trabzonspor aldı gitti ama olağan şampiyonluk adayları Galatasaray, Beşiktaş'ın önündeyim. Böyle bakabilir. İkinciliği büyük bir hedef olarak koymak zorunda, şampiyonluk da umut...

        11

        Her gün kötü oynayıp kazanacaksan sorun yoktur. Oyun eleştirilerinin bir kısmı bundan sonra ne olabilir üzerinedir. Pereira ile yolları ayırdı Fenerbahçe, 3'lü 4'lü önemli değil, önemli olan oyun seçimiydi. 3-4 gün evvel Karagümrük maçı vardı. Bazı arkadaşlar başlık attı, spor yazarları yorumlar yaptı. Pereira'dan özür dilenmeli, Mesut ve İrfan'ı da gördük falan. Bakın, teknik adamlık oyuncu ismi söyleyip sahaya çıkarmak değil oyun kurmaktır.

        12

        Chelsea'de Tuchel işler kötü giderken gelir, aynı oyuncularla yeni bir oyun kurar, oyun kurar, oyuncular aynıdır! Kadro kurmakla oyun kurmak farklı şeydir. Fenerbahçe oyunu bu değildir, başka bir oyundur. Bu oyunun içinde İrfan Can ve Mesut profillerine ihtiyaç var. Karagümrük'ü 11'e 9 yenemediler, 11'e 8 de yenemezdi. Öyle kolay değil.

        13

        RIDVAN DİLMEN: İlk yarıda taktik disiplin olarak mahalle maçı gibiydi. İkinci yarı da iki hoca da daha kompakt oynadı. Fenerbahçe'yi de havlu atmış gibi gördüm. Fenerbahçe'de iyi oyuncu olsan da 4-5. senen olunca yüzün eskidiği için ilk tepki çeken isimlerden biri oluyorsun. Ben en çok bugün Mert Hakan'ı beğendim. Islıklandığı anlarda dikkat ettim sorumluluk almadı, normalde savunmanın önüne gelir sorumluluk alır.

        14

        Genel anlamda çok sorumluluk bir oyuncu. Bugün en çok koşan, en çok topa temas eden odur. Bir oyuncuya protesto olabilir ama ben bugün ilk defa haksız prostesto gördüm. Mert Hakan için. Geçen haftaya da baksalar en çok koşan futbolcudur. Fenerbahçe'de Pelkas'ı da beğendim oyuna girdikten sonra. Geçen hafta da arzusu vardı. Pelkas gibi bir oyuncunun Fenerbahçe'de sakatlık dışında 4 maçta ilk 11'de başlaması skandaldır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ