Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gaziantep FK - Galatasaray maçının yazar yorumları: Bana göre penaltı değil! - Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        ATTİLA GÖKÇE: Galatasaray’ın ezildiğini ve teslim olduğunu düşünenler yanılabilir. Hayır, hepsi de mücadele etti. Ellerinden, ayaklarından, geleni esirgemediler. Özveriyle koşup mücadele ettiler. Pozisyonlara girdiler. Hele ikinci yarıda (tabela 2-1 iken) Gomis’in Günay’la karşı karşıya kaçırdığı gol var ki, yazık!

        2

        Domenec Torrent, bu yenilgiyi bir çok nedenle açıklayabilir. Kendi adıma Muslera’nın uzun aradan sonra kaleye geçmesi, Barcelona maçından kalan yorgunluklar ve bazı oyunculardan bekleneni alamaması sayılabilir. Bu arada Gaziantep FK’nın da bu maçı “ihtirasla” istediği de unutulmamalı. Her neyse, kaleye döndüğünde golleri gördün.. Yine de hoş geldin Muslera!

        3

        OSMAN ŞENHER: Kitsiou, Kerem’in aşil tendonunu kopartacaktı. Öyle bir müdahalede bulundu. Maçın hakemi Arda Kardeşler’in görevi nedir? Önce futbolcunun sağlığını düşünmek. Dünyanın her tarafında bu pozisyon kırmızı kart. Bırakın kırmızı kartı, Arda Kardeşler buna faul bile vermedi.

        4

        İkinci yarı ise Djilobodji… Bu sefer yine Kerem’in ayak bileğine kartlık müdahalede bulundu. Kardeşler bunu da es geçti. İnanın çok ayıp! Kerem önümüzdeki hafta Portekiz’e karşı milli takımın formasını giyecek. Hakemlerimiz genç yetenekleri böyle mi koruyor? Yazıklar olsun!

        5

        SERKAN KORKMAZ: Pulgar, şu maç yoğunluğunda ve şu ortamda bile oynatılmıyorsa neden alındı? Hayır; Semih'i denemek yerine Pulgar sağ bekte oynayamaz mı? Diyelim ki; Pulgar'ı, Berkan'a, Taylan'a, ya da Semih'e tercih etmiyorsun, Alpaslan ne diye yer işgal ediyor?

        6

        Feghouli neden yedek? Halil'e ne oldu? Takımın bariz şekilde bir altı bir de sekiz numara ihtiyacı varken Gedson'dan vazgeçip alınan Gomis'ten memnun musunuz ey G.Saray teknik heyeti, ey G.Saray yönetimi, ey her transferi alkışlayan şakşakçılar?!...

        7

        Sıradaki Karagümrük ve Fenerbahçe maçları kazanılamazsa yaşanacakların boyutu hakkında bir fikriniz var mı? Tüm sezonu Barcelona'da golsüz biten bir maçla aklamak ne kadar mümkün olacak? Taraftar tam umutlanmaya başlamışken bu karmaşanın sorumlusu kim? Hakemler mi, TFF mi, rakipler mi, medya mı, futbolcular mı, Terim mi, Torrent mi? Sorumlu kim?

        8

        ÖNDER ÖZEN: Genel bir yorgunluk ve genel bir tutukluğun ötesinde bu serileri en etkili oynayan taraf Kerem idi. Bu maçta da en etkili oynayan oyuncu yine Kerem idi. eğer bir yorgunluk olacaksa Kerem'in ben yoruldum deme hakkı var. Bu maça gelene kadar.

        9

        Ama bu maç en yüksek eforla oynayan ne yapacak diye ayağına baktığımız oyuncu da Kerem. Ona eşlik eden ne hücumda, ne orta sahada Galatasaray'ı oyuna ortak edecek bir mücadele göstermediler. Kerem, Gomis'e de müthiş bir gol attırdı ancak ne yazık ki Morutan'dan dolayı asist ona yazılmayacak. Koş Kerem koş gibi.

        10

        METİN TEKİN: Galatasaray'ın 38 puanda kalmasının başlıca sebebinin orta saha kurgusu ve oyununun buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Bir tek Beşiktaş maçı hariç ki onda da çok yüksek bir motivasyonla baskıyla oynadıkları için başarılı oldular. Galatasaray'ın orta sahadaki pas trafiğiyle oyunu ele alıp kazandığı bir maç görmedim.

        11

        NEVZAT DİNDAR: Galatasaray, Gaziantep’te dağıldı. Hafta içi Barcelona’ya elenerek Avrupa’ya veda eden Cim-Bom’un ligdeki istikrarsız tablosu devam ediyor. Aslan, 6 haftadır galibiyete hasret kalan Gaziantep karşısında öne geçmesine rağmen sahadan 3-1 yenilgiyle ayrıldı.

        12

        Domenec Torrent oyuncu tercihleriyle yine tartışılırken, değişikliklerde geç kalması dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar bu sene 12 milyon euro bonservisle transfer ettiği Rumen oyuncular Cicaldau ve Morutan’da hayal kırıklığı yaşarken dün Gaziantep’in Rumen futbolcusu Maxim ise adeta ders verdi. Maxim 2 asist, 1 gol ile şov yaptı.

        13

        HAKEM KARARLARI

        beIN Sports 1'de yayınlanan beIN Trio programında Gaziantep FK - Galatasaray maçı hakemi Arda Kardeşler'in performansı değerlendirildi.

        14

        Kitsiou'nun Kerem'e müdahalesi var mı, devam kararı doğru mu?

        Lale Orta: Faul verilmesi, sarı kart gerekiyor. Güç açısından kırmızı karttan bahsedemeyiz.

        Deniz Çoban: Kerem'e yapılan fauller es geçiliyor. Fotoğraf olursa kırmızı kart ama güç transferi yok. Bu nedenle sarı kart.

        Bülent Yıldırım: Kitsiou'dan önce Papy bileğe basıyor. İyi niyet yok. Kitsiou gelip arkadan basıyor. Kırmızı verse eleştirir miydik? Bu pozisyonda ayrıca iki tane sarı var en az. Bu acımasızlık. Genç insanlar bunlar.

        15

        Tosca'nın Gomis'e müdahalesinde penaltı gerekir mi?

        Lale Orta: Devam kararı doğru.

        Deniz Çoban: Doğal bir çarpışma. Devam kararı doğru.

        Bülent Yıldırım: Devam kararı doğru.

        16

        Hakemin penaltı kararı doğru mu?

        Lale Orta: Penaltı kararı doğru. Zamanlamasını yapamıyor. Dikkatsiz bir hamle.

        Deniz Çoban: Kerem'e yapılanlar faul değil, bu faul. Hakemin standartına bakınca bunların çok daha ağırlarına devam derken, buna faul dedi. Bu düdük kabul edilebilir değil. Bana göre penaltı ama bu maçtaki hakemin standartına göre bu penaltı değil.

        Bülent Yıldırım: Doğru karar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ