Google Yeti özellikleri ve çıkış tarihi belli oluyor
Google Yeti nedir? Yeni oyun konsolunun özellikleri, çıkış tarihi ve diğer detayları netleşmeye başladı
Dünyanın önde gelen teknoloji markalarından Google, akıllı telefonlardan sonra oyun sektöründe de Sony ve Microsoft'a rakip olacak.
Halihazırda oyun konsolu denildiğinde akla iki isim geliyor.
Akla gelen bu iki konsol tabii ki PlayStation ve Xbox.
Her ne kadar Nintendo tarafından geliştirilen Wii ve Switch de önemli birer platform olsalar da, bu konsolların ülkemizde rakipleri kadar tercih edilmiyor.
İşte son zamanlarda ABD basınında sık sık yer alan haberlere göre Google, uzunca bir süredir yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor.
Yine ABD bazlı kaynaklarda yer alan haberlere göre bu konsolun kod adı Yeti.
Yeti isminin kalıcı bir isim mi yoksa sadece şu an için geçerli bir kod adı mı olduğu bilinmiyor.
Bir diğer konu ise, bu konsolda "Made by Google" imzası yer alacak.
Hepsi bu kadar da değil. Google, konsola ilave olarak bir tür bulut sistemi üzerinde çalışıyor.
Bu sistemin Amazon'un Twitch servisiyle rekabet etmesi beklenmiyor.
Bunun sebebi Google'ın üzerinde çalıştığı bulut servis, oyunları indirmenize yardımcı olabilecek bir sistem olarak düşünülüyor.
Google, 2015 yılında başladığı bu çalışmalarını 2017 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyordu.
Bununla birlikte yaşanan bazı aksaklıklar yüzünden henüz bu proje tamamlanabilmiş değil.
İşin kötüsü, Yeti'nin yeni çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi yok.
Ancak bir gerçek var, o da eğer Yeti başarılı olursa Google, 109 milyar dolarlık oyun piyasasından payını almaya başlayacak.
Bakalım Google oldukça uzun süredir üzerinde çalıştığı bu yeni projede başarı sağlayabilecek mi?
Bildiğiniz üzere, Amerikan devi daha önce de defalarca farklı sektörlere giriş yapmış ancak mevcut rakiplerle boy ölçüşemeyerek zarar etmişti.
Bu projelerin birkaç tanesini hatırlayalım.
Google Video Player
Kendi video oynatıcısını tasarlayan Google’un bu macerası çok uzun sürmedi.
Google Catalogue
Ülkemizde çok fazla bilinmeyen bir servis olan Google Catalogue, bir çeşit sanal mağazacılık şekliydi. Fiyat kataloğu olarak tasarlanan bu servis çok rağbet görmeyince uzun soluklu olamadı.
Google Checkout
Bu defa Paypal, Moneygram gibi ödeme sistemlerine rakip olmak isteyen Google, Chechout servisini Paypal ile yarışacak seviyeye çıkaramayınca bir kez daha pes etti.
Google Answers
İsminden de anlaşılacağı üzere soru cevap projesi olan Google Answers, Amerikan devinin soru başına ücret talep etmesi sonucunda hüsranla sonuçlandı.
Google Coupons
Mağazalardaki hediye çeki uygulamasını sanal dünyaya taşımayı düşünen Google, bu servisi ışık hızıyla hayata geçirip, aynı hızla da rafa kaldırdı.
Google X
Google’ın en kısa süreli projesi olabilecek durumda olan Google X, 1 günlük bir serüvenin ardından yayım hayatına son verdi.
Google Plus
Facebook ve Twitter’a rakip olmak isteyen Google, bunun için Plus’ı geliştirdi. Her ne kadar bu serüven halen devam etse de, artık o heyecanı yaratmadığı kesinleşti.
Orkut
Google’ın arkadaşlık sitesi Friendster ile rekabet etmek amacıyla başlattığı bu proje, yeterli yatırımın yapılmaması nedeniyle çok başarılı olamadı.
Google Buzz
Bu defa Digg’e rakip olmak isteyen Google, bir kez daha başarısızlıkla karşılaştı.
Google TV
Akıllı tv piyasasında pay sahibi olmak isteyen Google, 4 sene üzerinde çalıştığı projesine bu sürenin sonunda son vermek zorunda kaldı.
Google Glass
Bir dönem oldukça konuşulan akıllı gözlük Google Glass’ın akıbetinin ne olduğu konusunu kimse bilmiyor.
Project ARA
Akıllı telefon dünyasında büyük bir heyecan yaratan modüler telefon fikrinin atası Project Ara, maalesef başarısız uygulamalar arasına katıldı.
Google Wave
Bu defa e-posta dünyasını baştan aşağı değiştirme hedefiyle yola çıkan Google, istediği sonuçları alamayınca bu fikirden vazgeçti.