Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Barış Atay ve Ceyda Karan örgüt propagandasından ifade verdiler | Son dakika haberleri

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan şüpheli olarak ifadesi alınan Barış Atay ile Ceyda Karan suçlamaları kabul etmedi.

        EYLEMİN DERHAL SONA ERDİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADIM

        İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ceyda Karan suçlamaları kabul etmedi. Eylemcilerin yapmış olduğu terör eylemi sonucu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiğini belirten Karan, "Eylemciler ise güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Bu terör eyleminin hemen akabinde tanımadığım 'zaraostra' isimli kullanıcının paylaşmış olduğu ‘adliyedeki eylemciler IŞİD militanı olsaydı emin olun kıllarına bile zarar gelmezdi. Devletin fıtratı bu' paylaşımını ben de retweetledim. Aynı gün terör eylemleriyle ilgili kendimde birçok paylaşımda bulundum. Bu paylaşımlarımda eyleminin terör eylemi olduğunu, derhal eylemin sona erdirilmesi gerektiğini özellikle vurguladım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Aynı soruşturma kapsamında ifade veren oyuncu Barış Atay ise hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek Twitterdan attığı mesajı kesinlikle terör örgütü propagandası yapmak niyetiyle paylaşmadığını söyledi. Atay ifadesinde şunları söyledi:

        "Hiç kimse ölmeyebilirdi... #Berkin'inkatilleriniaçıklayın talebini karşılamak yerine içerde kim varsa öldürmeyi tercih eden #Katildevlet' mesajınıTwitter isimli sosyal paylaşım sitesinde ben paylaştım. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde DHKP/C'li eylemciler tarafından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması akabinde eylemcilerle birlikte hayatını kaybetmesi üzerine bu mesajı sosyal medyada paylaştım. Bu mesajı kesinlikle terör örgütü propagandası yapmak niyetiyle paylaşmadım. Devletin asli görevinin hiç kimsenin ölmeyeceği şekilde bir çözüm bulması olduğunu düşünmekteyim. Devlet insanlarını yaşatmakla mükelleftir. Operasyon en kolay yöntemdir. Basında emniyet birimlerinin operasyon yaptığı şeklinde bilgiler paylaşıldı. Ben de bu bilgilere istinaden bahse konu mesajı paylaştım. Düşünce itibari ile tüm insanların yaşaması gerektiğine inanan biriyim. Bütün ölümlerin engellenmesi gerektiğine inanıyorum. Devletin de burada basına yansıyanlar doğruysa ihmalinin olduğunu aceleci davranarak operasyon yaptığını ve eylemcilerle birlikte Cumhuriyet savcısının öldürüldüğünü düşünmekteyim. Bu yapılan da kanımca yanlıştır."

        HAKARET DAVASINDAN DA İFADE VERDİ

        Atay ayrıca savcılık ifadesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı Ankara 20'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı. Bir süre İstanbul Adalet Sarayı polis merkezide tutulan Atay, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ