Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HABERTURK.COM'un 31 Mart yerel seçim sayfaları fark yarattı

        Dijital habercilikte öncü konumda olan HABERTURK.COM seçim gecesi de izlediği tarafsız yayın çizgisiyle farkını ortaya koydu. Türkiye, Yerel Seçim 2019’u HABERTURK.COM’dan anlık olarak takip etti. 31 Mart ve 1 Nisan’da günlük okuyucu sayımız 5.5 kat artarken gerçek kullanıcıda 3 katın üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirmiş olduk.

        IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’nın denetimden geçmiş resmi verilerine göre 1 Nisan’da 9.1 milyon, 2 günde toplam 15.1 milyon gerçek kullanıcıya ulaştık.

        Sevgili okurlar, seçim takip etmek hayli heyecanlı bir o kadar da zorlu bir süreç. Günlerce süren ön hazırlıklar yapılır, teknik testler tamamlanır, milyonlara doğru haber ve veriyi hızlı bir biçimde aktarmanın yüklediği sorumluluğu üzerinizde hissedersiniz. Onlarca kaynaktan haber akışı gelirken tarafsızlık ve dürüst yayıncılık süzgeciyle bu bilgileri hatasız sunmak için gayret gösterirsiniz. İşte tam da burada HABERTURK.COM olarak gerek teknik gerekse editoryal kadromuzla bu seçimde de başarılı bir takım oyunu çıkardığımıza inanıyorum. Zira bizim başarımızın göstergesi de “anlık” rakamlara yansır. Ve büyük bir rekorla da yansıdı.

        Okuyucularımızın güveni ve ilgisi anlık trafikte kendisini gösterdi. Öyle ki anlık trafiğimiz seçim sonuçlarını yayınlamaya başladığımız süreç içinde 7 katlık rekor seviyelere ulaştı. Bu ne demek?

        Örneğin dijital dünyadaki okurların büyük çoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili sonuçların tartışması sürerken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in 1 Nisan’daki ilk açıklamalarına kelimesi kelimesine, eksiksiz HABERTURK.COM üzerinden erişti. Bir anlamda kamuoyu seçimle ilgili kulağına gelen bilgilerin kaynağına ve detayına güvenilir bir biçimde ulaşmak için HABERTURK.COM’u tercih etti. Adeta okurlar anlık olarak HABERTURK.COM'a koştu.

        Seçim sonuçlarına sade, hızlı ve detaylı bir biçimde erişim imkanı sunmak için hazırladığımız okuyucu dostu grafiklerimiz de büyük ilgi gördü. Geçmiş seçim karşılaştırmaları ile sunduğumuz verilerimiz seçim sürecinde okurlara daha doğru analizler yapma imkanı sağladı.

        Veri akışındaki son gelişmeleri düzenli olarak takipçilerimizle paylaşırken deneyimli ekibimizle sosyal medya üzerindeki etkileşimimizdeki artış da seçimin nabzını en etkin şekilde tuttuğumuzun bir başka göstergesiydi.

        HER PLATFORMDA ANLIK VE CANLI YAYIN

        Bu seçimde bir diğer farklılığımız da ekibimizin deneyimli kalemleri Kadir Kaymakçı ve Esra Boğazlıyan, canlı yayında ilk kez sizlerin karşısına çıkması oldu.

        Seçim bölgesinde kazanan başkanları görüntülü görüşme ile yayına alan ikili, 31 Mart gecesinin ilerleyen saatlerine kadar, youtube kanalımız, twitter, facebook hesabımız ve sitemiz üzerinden siz okurlarımızla ellerindeki verileri paylaştı. Habertürk’ün usta kalemi Fatih Altaylı da yorumları ile bu 6 saati aşan canlı yayında sizlerin karşına çıktı. HABERTURK.COMtakipçileri il il, ilçe ilçe yerel seçimin hem kazananlarını hem de kaybedenlerini bu adresten takip etti.

        Deneyimli editör kadromuz da gerek ajanslardan gelen gerekse Ankara Büro ve İstanbul Haber Merkezi'mizdeki muhabirlerin yazdığı haberleri tarafsız bir dille özenli bir şekilde yayına hazırlayarak siz okurlarımızla buluşturdu.

        Tarafsız yayıncılık ilkeleriyle siz okurlarımıza haber ulaştırmaya devam edeceğiz. Gösterdiğiniz ilgi için sonsuz teşekkürler…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ