Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Josef Sural'a veda... Gözyaşlarını tutamadılar... - Coredon Alanyaspor Haberleri
        1

        Aytemiz Alanyasporlu 7 futbolcunun Kayseri deplasmanından döndüğü VIP minibüsün su tahliye kanalına düştüğü kazada yaşamını yitiren Josef Sural için kulüp tesislerindeki antrenman sahasında tören düzenlendi.

        2

        Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyasporlu futbolculardan Celustka ile Alanyaspor kulüp yöneticileri, diğer protokol üyeleri, çok sayıda taraftar katıldı.

        3

        Sahanın ortasına siyah kumaş zeminle hazırlanmış yaklaşık 5 metre yüksekliğinde platform yerleştirildi. Platforma Josef Sural'ın fotoğrafıyla 'Seni unutmayacağız. We will never forget you Josef Sural' yazılı pankart asıldı. Platformun önüne de cenaze töreninde naaşın konulması amacıyla yine siyah zeminle hazırlanmış masa yerleştirildi.

        4

        Josef Sural'ın cenazesinin bulunduğu tabut bu masaya konulurken, futbolcular ve teknik ekip de siyah kıyafetler giyerek tabutun etrafında sıralandı. Josef Sural'ın ailesi cenaze törenine katılmadı. Sural'ın tabutunun üzerine Aytemiz Alanyaspor bayrağı ve sporcunun forması bırakıldı.

        5

        GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

        Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Bakan Mevlüt Çavuşoğlu birer konuşma yaptı.

        6

        Futbolcular ve protokol üyeleri Josef Sural'ın tabutuna karanfiller bırakırken, aynı kazada yaralanan futbolcularla diğer takım arkadaşları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

        7

        Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve diğer sporcular, Sural’ın abutuna siyah karanfil bıraktı. Ardından Sural’ın memleketine gönderilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

        8

        Törende konuşan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, konuşmakta zorlandığını ve takımın önemli bir ferdini kaybetmekten dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Törene katılan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Hasan Çavuşoğlu, “Josef Sural, ailemizin çok değerli bir parçasıydı. Kişilik ve karakter olarak çok kaliteli bir kardeşimizdi. Acımız çok büyük. Ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum” dedi.

        9

        Çok kıymetli bir oyuncuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Josef Sural’ın ailesi ve Alanyaspor camiasına baş sağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu, “Gerçekten hepimiz adeta kahrolduk. Cenazesinin ülkesine gönderilmesi için her türlü tedbiri aldık. Bu gece Antalya’dan İstanbul’a, yarın sabah ilk uçakla saat 07.00 civarında Çekya’ya göndereceğiz. Ailesini de biraz sonra da ben kendi uçağımla alıp, inşallah Praga ulaştıracağız. Josef Sural’ın ailesi artık bizim ailemizdir. Kendi ailemiz gibi her zaman onlara da sahip çıkacağız. Biz Josef’i ve ailesini çok sevdik, gerçekten tüm takım arkadaşları, hocamız, tüm taraftarlar çok sevmişti. Oynadığı futboldan çok efendiliğiyle ön plandaydı. İnşallah bu törende kalmayacak, hiçbir zaman bu kıymetli evladımızı unutmayacağız. Ruhu şad olsun, başımız sağ olsun" diye konuştu.

        10

        ACI OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

        Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı.

        11

        Alanya'dan bir firmadan kiralandığı belirtilen ve E.A.'nın kullandığı minibüs, saat 02.30 sıralarında Alanya'ya bağlı Dinek mevkisi yakınlarında, iddiaya göre sürücünün uyuması nedeniyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki su kanalına girip yan yatarak sürüklendi.

        12

        YOLA FIRLADI

        Kazada Josef Sural, aracın açılan kapısından yola fırlarken, diğer futbolcular ise araç içinde savruldu.

        13

        Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Başını çarpan ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda kırık bulunan Josef Sural, ilk müdahalenin ardından Alanya Özel Anadolu Hastanesi'ne götürüldü. Sağ kolunda kırık olan Isaac Sackey, parmağında çatlak ve başında darbeye bağlı şişlik bulunan Welinton Souza ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano ve Papiss Demba Cisse de aynı hastanede tedaviye alındı.

        14

        JOSEF SURAL KURTARILAMADI

        Durumu ağır olan Josef Sural, gece ameliyata alındı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Sural ilk ameliyatın ardından ikinci ameliyata hazırlanırken yaşamını yitirdi.

        15

        "BİR GÜMBÜRTÜYLE UYANDIK"

        Kaza sırasında minibüste bulunan futbolcuların ise yöneticilere, "Bir gümbürtüyle uyandık. Tutunmaya çalıştık kaza olduğunu anlayınca. Araç durduğunda Josef Sural'ın olmadığını fark ettik. Dışarıda aramaya başladık. Steven Caulker buldu" dediği belirtildi.

        16

        Kazaya karışan minibüsteki hasar da günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Kameralara yansıyan görüntüde aracın kapısının yerinde olmadığı ve VIP minibüsün sağ tarafının ağır hasarlı olduğu dikkat çekti. Kazada öte yandan hava yastıklarının da alınan darbeden dolayı açıldığı görüldü.

        17

        Sural'ın ölümünün ardından Aytemiz Alanyaspor'un resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural, Alanya Özel Anadolu Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağ olsun" denildi.

        18

        "HİPOTERMİ ŞOKTAN HASTAMIZI KURTARAMADIK"

        Alanyaspor Kulüp Doktoru İsmail Yetkin: "Elim kazada değerli futbolcumuz Josef Sural'ı kaybettik. Maalesef kafa travması, çökme kırıklıkları, kot kırıkları, alt ekstremitede kırıklıklar tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yaptık, ameliyata aldık ama hipotermi şoktan hastamızı kurtaramadık."

        19

        Profesyonel futbol yaşamına 2008 yılında Zbrojovka Brno takımında başlayan forvet oyuncusu Josef Sural, daha önce Slovan Liberec ve Sparta Prag takımlarında forma giydi. Sural, Süper Lig'de 9 maça çıktı. Çek futbolcu 23 Şubat 2019'da oynanan Kasımpaşa maçında 1 gol kaydetti.

        20

        Ailesiyle birlikte Alanya'da yaşamını sürdüren Josef Sural'ın iki kızı bulunurken, bunlardan küçüğü yaklaşık 2, 5 ay önce Prag'da dünyaya geldi.

        21

        Diğer yandan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Josef Sural'ın ölümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı.

        40
        41
        42
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ