Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Murat Cemcir'den Habertürk'e özel açıklamalar: Ben öldükten sonra... - Haberler

        Murat Cemcir, 2016'da Ankara'nın enlem ve boylamından türettiği TR 40 33 Productions adlı yapım şirketini kurdu.

        Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre yapımcılığa 'Çalgı Çengi İkimiz' ile başlayan Murat Cemcir, patron koltuğundaki ilk sınavını izleyici sayısı açısından şöyle verdi;

        151 film arasında 4'üncü oldu.

        Murat Cemcir, Selçuk Aydemir'in yönettiği ve senaryosunu yazdığı iki filmde başrolü Ahmet Kural ile paylaştı.

        Murat Cemcir'in patron koltuğundaki ikinci sınavı ise 'Ailecek Şaşkınız'dı.

        180 film arasından 3'üncü oldu.

        Murat Cemcir, 3 yıllık yapımcılığında aynı sezon 2 filmle yapımcılığı adına sıçrama yaşayacak.

        Biri; 'Mahalleden Arkadaşlar'...

        Selçuk Aydemir'in aynı adlı kitabından beyazperdeye uyarladığı ve yönettiği filmde başrolleri Esat Polat Güler, Şahin Kendirci, Nurgül Yeşilçay, Alper Kul ve Yılmaz Gruda paylaştı.

        'Mahalleden Arkadaşlar', beyazperdeye tabletlerin, akıllı telefonların olmadığı, çocukların 'çocuk' olduğu, gerçek arkadaşlığın keşfinin vurgulandığı 1990'lı yıllarda yaşananlar, Selçuk Aydemir'in gözünden komedi türünde yansıyacak.

        .png
        .png

        Selçuk Aydemir'in annesi İlknur Aydemir'i Nurgül yeşilçay canlandırdı.

        Diğer yeni film ise 'Baba Parası'...

        Murat Cemcir'in Ahmet Kural ile başrolü paylaşacağı filmin senaristi ve yönetmeni yine Selçuk Aydemir.

        Selçuk Aydemir - Murat Cemcir - Ahmet Kural

        REKLAM

        'Ahlat Ağacı'ndaki oyunculuk performansının yabancı bir yayında yabancı bir yazar tarafından değerlendirilmesi hakkında ne düşünüyorsun?

        Öncelikle 2019 başında filmin ABD perdesi açılınca yazar arkadaşımız güzel bir makale yazmış, yorumumun NYC'de Tribeca'da görülmesi ve takdiri çok hoş. Bu makale bir ödül kadar değerli benim için.

        Şirketinin yeni sezonda iki filmi gösterime çıkacak. Yapımcılık kariyerin adına bir ilke imza atacaksın. Bu konuda ne düşünüyorsun? İki filminin çekimleri öncesinde yaşadıklarını anlatabilir misin?

        Bir ilke imza atmak falan... Bunlar büyük laflar. Zaten bir risk alarak şirket kurduk, 2 film demek, 2 hikâye demek. Ayrıca da 1 bana göre 2'den büyük. Hem zaten 2 yapımcı, 2 kardeş, 2 ortağız. Necati Kocabay olmasa yapamazdım, bu riski göze alamazdım. Heyecanlıyız...

        Yapımcılıktaki nihai amacın nedir?

        Nihai amacım sıkılmadan çok kere izlenecek filmler yapmak ve başarımın ben öldükten sonra da devam etmesi.

        Yapımcısı olduğun önceki filmleri göz önünde bulundurarak başarı ölçünü değerlendirir misin?

        Başarının değeri sürdürülebilirlikle ölçülür kanımca. Sokağa çıktığımda insanlar yüzüme baktığında, yüzlerinde gördüğüm heyecan, neşe ve bana karşı gösterdikleri saygı, hissettiğim gurur duygusu benim tek turnusol kağıdım diyebilirim...

        New York merkezli Tribeca yazarı Matthew Eng'in 2019'un ilk yarısındaki en iyi aktör performanslarını değerlendirdiği makalesinde Murat Cemcir hakkındaki yorumu şu oldu;

        Bu sinema performansları 2019'un ilk yarısında görücüye çıkmış olabilir ama başarıları tüm yıl boyunca unutulmayıp konuşulmayı hak ediyor. İyi bir performans sıradan bir filmi izlemeye değer hale, zaten sağlam olanı daha da iyi bir hale getirebilir. Bu listede yer alan her bir aktör ilgili hikâyelerinin ya kenarında kalan ya ön plana çıkan karakterlerine dinamizm ve derinlik getirerek yılın ilk 6 ayında yayınlanmış ya da vizyona girmiş en iyi filmlerin bazıları için büyük kazanç. Gösterişli takma dişler ve önceden kaydedilmiş vokallerin oyunculuk Oscar'ı kazanmak için tek gereken şey olduğu bir zamanda bu muazzam performanslar bizi tekrar tekrar filmlere geri döndüren insan hikâyeleri anlatmak için kılı kırk yaran tekniği ve sınırsız yaratıcı gücü birleştirdiğinden araştırılıp bulunmayı ve desteklenmeyi hak ediyorlar.

        'Ahlat Ağacı'ndaki yazar oğlunu aşağıya aşağıya çeken borç batağına saplanmış aile babası 'İdris', söz gelimi işe yaramaz tatlı dilli bir adam ya da kendine acıyan ezik bir adam gibi çok sayıda başka şekilde oynanabilirdi. Aktör Murat Cemcir, karakterin üstüne gitmeyi reddeden psikolojik olarak daha karmaşık bir yorumlama tercih etmekte. Sahneden sahneye samimi tatlı adam ile sorumluluklarından kaçma hususunda uzman bir adam arasında gidip gelmekte. Sıklıkla ailesini soktuğu çukurun veya kendi eksikliklerinin farkında olup olmadığını ya da kendisini kandırma konusunda muazzam bir iş ortaya koyup koymadığını anlamak imkansızlaşıyor. Cemcir, performansındaki bu tercihleri açık etmeye gerek duymuyor ama bunun yerine rezil görünüşüne ve gözündeki pırıltıya sadık kalarak bize 'İdris'in gizli motivasyonlarını yeniden değerlendirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ