Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Fenerbahçe'den kötü oyun, bir puan
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, İzmir’den mutsuz dönüyor. Göztepe 90+5'te beraberlik golünü atarak maçı 2-2 bitirdi.

        Karşılaşmanın genelinde kötü bir oyun sergileyen Sarı-Lacivertliler öne geçmelerine karşın galibiyeti koruyamadı. Son 15 dakika ev sahibi takımın üstünlüğü vardı. Fenerbahçe savunması zor anlar yaşadı. Yapılan değişiklikler Sarı-Lacivertlilerin galibiyeti korumasına yetmedi. Orta sahanın yetersiz oluşu rakip ataklarını durduramadı. Temaslı oyun yoktu. Göztepe daha istekli ve enerjik bir oyun sergiledi. Fenerbahçe kalecisi Livakovic 3 önemli kurtarış yaparak takımını belki de mağlubiyetten kurtardı. Sonradan oyuna giren Cenk’in şutunun çizgiden çıkarılması Sarı- Lacivertliler adına şanssızlıktı.

        Oyunun ikinci yarısı başlarken ilginç bir olay yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, devre arası taraftarlarının bulunduğu tribünlere gitti. Maç başlarken, protokole dönerken tepkilerin ardından itiş kakış yaşandı. Bazı taraftarların Ali Koç’a saldırı girişimleri güvenlik güçlerince önlendi.

        Mourinho, Göztepe karşısına değişik bir kadro çıkardı. Dzeko ile En-Nesyri ikilisini çift santrfor olarak oynatırken, savunmada Çağlar’ın yanına bu kez Becao’yu monte etmişti. Çift santrfor dizilişi de doğal olarak etkiledi. Kenarda oynayan Tadic orta alanda görev yaptı.

        Karşılaşmanın ilk dakikalarından bocalayan bir Fenerbahçe izledik. Göztepe’nin dirençli oyunu karşısında oyun disiplininden uzaklaştılar. Karşılaşmanın son anlarında pas yapmayı, topa hakim olmayı düşünen Sarı-Lacivertliler oyunda gözüktüler. 30-35 dakika Fenerbahçe’nin ne yapacağı, nasıl bir plan uygulayacağı tam bir soru işaretiydi. Kötü oyun ister istemez taraftarı endişelendirdi.

        Ne zaman kanatları kullanmayı düşündüler, üstünlüğü ele geçirdiler. Fenerbahçe’ye yakışan pas ve ortalar izledik. Özellikle ikinci gol hazırlanış ve sonuçlandırma olarak harikaydı. Yeni transfer En-Nesyri’nin kafa şutu ağlara giderken İspanya’dan gelen oyuncu ilk golünü de atmış oldu.

        45 dakikada iki gol dışında Tadic’in kaçırdığı bir gol pozisyonu vardı. Çok uygun durumda topa kötü bir vuruş yaptı. Fenerbahçe, adına pozisyon kısırlığı söz konusuydu.

        Sarı-Lacivertliler iyi oynamasa da Dzeko (penaltı) ve En-Nesyri’nin golleri ile devreyi 2-0 önde kapatmayı başardı.

        İkinci yarıya Fenerbahçe iyi başladı. Coşkulu ve istekli oluşları oyuna heyecan getirdi. İlk yarıya oranla daha tempolu bir maç izledik. Her iki takım da rakip kaleye gitmekte zorlanmadı. Orta alanlar oyundan düştü. Fenerbahçe’de İsmail’in tek başına rakip akınlarını durdurma gayreti vardı.

        Sarı-Lacivertlilerin yeni transferleri göz doldurdu. Maximin topla çok hareketli bir oyuncu. İyi toplar götürüp ortalar yaptı. Tehlike olarak Göztepe savunmasını tehdit etti. En-Nesyri de hata yapmadan bir oyun çıkardı. Pas düşüncesi, rakip savunma arkasına sarkması yerindeydi.

        Göztepe’nin golünden sonra artan taraftar desteği ile heyecan ve coşku yükseldi. Mourinho, yenilen golün ardından Ferdi’yi oyuna aldı. Sahanın başarılı isimlerinden biri olan Maximin kenara alınması yadırgandı.

        -------------------------------------------------------------