Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Beşiktaş yorgun, güçsüz

        Hafta arası Avrupa Ligi’nde E.Frankfurt’a 3-1 yenilen Beşiktaş, Gaziantep karşısında moral bulmak istiyordu. 90+5 de gelen golle bu amacına ulaşamadı.

        Siyah-Beyazlılar Immobile’nin penaltıdan attığı golle öne geçmeyi başardı. Immobile 7.golüne ulaşırken alınan bir puanın da aktörü oldu.

        Karşılaşmaya ev sahibi takım iyi başladı. Arka arkaya pozisyonlar buldu. Beşiktaş savunması bu anlar da zor anlar yaşadı. Maçın temposu özellikle ikinci yarı üst düzeyde diyebileceğimiz bir yoğunlukta geçti. Gaziantep FK, organize olarak daha iyi gözüktü. Son sıralardan kurtulmak istiyorlar. Gerçekten iyi mücadele ettiler. Son ana kadar golü düşündüler. Seyircinin desteğiyle son düdüğün çalmasına saniyeler kala istedikleri golü bularak bir puanın sahibi oldular.

        Beşiktaş’ın maç süresince penaltı dahil 3 isabetli şut atması şaşırtıcıydı. Oyunu kontrol altına almak için gösterdikleri çaba çok da yeterli olmadı. Orta saha etkisizdi. Forvet oyuncuları istedikleri pasları alamadılar. Kenarlar iyi çalışmadı. Bunun temel nedeni takımın bütün olarak yorgun olmasıydı. Yorgunluk sonucu ortaya çıkan güçsüzlük Gaziantep FK lehine bir durum olarak gelişti.

        Selçuk İnan, takımını iyi hazırlamış. Hafta arası yüksek tempolu bir maç oynayan Beşiktaş’ın eksik yönlerini analiz ederek oyuncularını bu yönde hazırlamış. Beşiktaş, Frankfurt karşısında ikinci yarı harika bir mücadele örneği verdi. Maçı kaybetmelerine karşın sergiledikleri oyun takdir aldı.

        Şurası bir gerçek ki, üst düzey bir maç sonrası takımlarımızda yorgunluk ortaya çıkıyor. Kenarda olan oyuncular yeterli katkıyı vermekten uzak olunca, aynı güzel oyun ortaya çıkmıyor. Beşiktaş’ta bunu çok net olarak gördük.

        Siyah-Beyazlı takım da taraftarın en çok merak ettiği genç Semih’in durumu. Gaziantep maçında oyunda yoktu. Immobile kenara geldiğinde yerine genç Mustafa girdi. Semih neden oynamadı?

        Bu sorunun yanıtını Beşiktaş teknik kadrosu açıklamalı. Semih mi, Mustafa mı? Şimdi bu yeni tartışmanın nereye gideceği merak konusu.

        Son dakikada yenilen golle 3 puandan olan Beşiktaş ne kadar üzülse azdır.

        Ancak, sahadaki takımın sergilediği oyun beğenildi mi? Elbette, yetersizdi. Ev sahibi takımın üstünlüğünü kabul ettiler. Savunmanın gününde olması şanstı. Bir de, Mert Günok’un yüzde yüz kurtardığı bir pozisyon var ki, kazanılan bir puanda çok değerliydi bu kurtarış.

        20.dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Paulista’nın yerine oyuna giren genç Emirhan’ı da kutlamak gerekir. Hatasız oynadı. Hatta, çok yerinde son müdahaleler yaparak rakiplerine gol şansı vermedi. Etkisiz oynayan Beşiktaş’ın direkten dışarı giden şutunu da unutmamak gerekir. Muçi biraz daha dikkatli vursa sonuç farklı olabilirdi.