Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Takım İzmir’de İzlanda’yı güzel bir oyunla 3-1 yendi.

        Takım olarak iyi bir maç çıkaran Türkiye, üstün bir oyun sergiledi. Her iki yarıda top daha çok bizdeydi. Forvette iyi işler yaptık. İkinci yarı İzlanda katı savunmadan vazgeçince boş alanları iyi değerlendirdik.

        Kerem’in yıldızlaştığı gecede Arda’nın yüksek performansı taraftarları heyecanlandırdı. Montella farklı kadro ile beklenenden daha güzel bir sonuç aldı. Oyun bütünlüğü, kazanma arzusu üst düzeydeydi. Büyük beğeni alan oyun sonuca da yansıdı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı golle başladı. Kerem’in ikinci dakika dolarken ceza sahası içinden vurduğu şut kaleyle buluşunca işimiz kolaylaştı bir anlamda.

        Topa daha çok sahip olan Milliler, rakibe atak şansı tanımadı. Orta alanda fazlaca pas yapmamız dikkat çekti. Rakip İzlanda çok adamla savunmada kalarak alan bırakmamaya çalıştı. Buna rağmen pozisyonlara girdik. Son vuruşlarımız kötüydü. Kenar ortaları denemek yerine daha çok merkezden geldik. Fakat, kalabalık ceza sahasında şut şansı bulmak iyice güç haline geldi.

        Montella, ilk maçın aksine farklı bir kadro ile sahaya takımı çıkardı. Sol bekte Eren, Merih, İrfan Can ve Umut 11’de yer aldı. Santraforsuz oyunu tercih eden İtalyan teknik direktör bu kez bu taktiğinden vazgeçmişti. Fizik gücü yüksek Umut’un İzlanda karşısında etkili olacağını düşündü.

        Oyun kurgusunda Hakan başrol oynarken, Arda forvet arkasında görevlendirilmişti. 45 dakika oyun üstünlüğü Milli Takımımızdaydı. İzlanda, kontra toplarla gol bulmak istedi. Beraberlik golünü kornerden kazandılar. Hava toplarında etkili oldukları bir gerçek. Attıkları golü tüm savunma resmen seyretti.

        Seyircinin coşkusu oyuncuları kamçıladı elbette. Fakat, pas oyununu üretime döndürmede sorun yaşadık. Kenarlar daha iyi çalışabilirdi. İrfan Can’ın içeriye dönmesi, Eren’in orta becerisinin sınırlı olması ve faulle oynaması aleyhimize oldu.

        İlk yarıda Merih’in hatasız oyunu, rakip ataklarını ustaca kesmesi savunmayı rahatlattı. Üstün oyunu gollerle süslemek mümkün olmayınca 45 dakikaya berabere bitirdik.

        İkinci yarı Millilerin harika oyunu vardı. Özellikle Kerem’in çok çalışması takıma enerji kattı. Kerem attığı 3 golle gecenin yıldızı olmayı haketti.

        İzlanda oyunu önde kurmak istedi. Gol atma düşüncesi bizim işimize yaradı. Daha çok boş alan bulduk. Kenarlar iyi çalıştı. Hakan oyundan çıkınca Arda oyun kurucu görevi üstlendi. Müthiş pasları vardı. Oyunu açtı. Rakip savunma arkasına güzel toplar attı. Oyun aklı yeteneği ile bütünleşince güzel görüntüler ortaya çıktı. Takım olarak başarılı bir maç çıkaran Milli Takım'da sol bek Eren’in performansı da yüksekti.

        Kerem’in attığı 3 golle İzlanda’yı yenen Milliler grupta 4 puanla liderliğe oturdu.