Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Altın değerinde bir puan
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        UEFA Uluslar Kupası’nda deplasmanda Galler’den bir puan aldık.

        Kötü bir oyun sergilediğimiz maçta Barış’ın 62.dakikada gördüğü kırmızı kart sonucu maçın son 40 dakikasını 10 kişi oynadık. Barış’ın gördüğü ikinci sarı kart acemice ve gereksizdi.

        Karşılaşmanın genelinde ev sahibi takım daha üstündü. Çok sayıda fırsat verdik. Şut atmalarına şans tanıdık. Alınan bir puan altın değerindeydi. Oyunun ikinci yarısına yapılan hamleler takıma enerji ve direnç kattı. Fakat, oyun kurmada çok zorlandığımızı söylemeliyiz.

        Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Galler’in üstünlüğü tartışılmazdı. Oyuna daha istekli ve baskılı başlayan Galler kalemizi çok zorladı. Çok net pozisyonları olmasa da, sahamızdan çıkmamıza izin vermediler.

        Sağlı sollu ataklar, merkezden çok adamla gelmeleri karşısında zorlandık. Topu uzaklaştırma sıkıntısı bir yana, pas yapamadık. Oyun kuramayınca rakibin ataklarını durdurmak için çaba gösterdik.

        İlk 30 dakika sahamızdan çıkmadan rakibin hata yapmasını bekledik. Sert bir maç oldu. Hakem sarı kartlarını her iki takımada sıkça kullandı. Yağmur altında oynanan maçta rakibin fizik gücü bize göre daha üstündü.

        Bu yarının son anlarında biraz ileri çıkmayı denedik. Barış’ın ceza alanı içerisinde düşürülmesi sonucu penaltı beklentimiz oldu. Arda’nın şutu savunmadan döndü. İlk yarıda bu iki pozisyon dışında etkili olamadık.

        Bunun temel nedeni rakibin baskısı oldu. Bu baskıyı kırmak için gerekli pas oyununu yapamadık. Bireysel becerilere umut bağlamıştık açıkçası. Gallerli oyuncular çok hızlı ve sert bir oyunla oyun kurmamıza izin vermedi. Kenan hareketliydi. Kademeli savunma Kenan’a alan bırakmadı. Arda ise çok az topla buluştu. Oyunu rahatlatmak için çalıştı. Pas hataları yapmamız ve yavaş kalışımız rakibin işine yaradı.

        Oyunu ileri taşıma sorunu yaşıyoruz. Orta alan top kapma ve organize olmada başarılı olamadı. Kötü bir ilk yarı geçirdik. İtalyan teknik adam Montella’dan ikinci yarı için hamleler yapması bekleniyor.

        Oyuna merkezden yaptığı ataklarla başlayan Galler, son 15 dakika uzun toplarla sonuca gitmek istedi. Savunmadan çıkarılan ters toplar savunmamıza sıkıntılı anlar yaşattı.

        İkinci yarıya daha istekli başladık. Bu yarıda iki net pozisyonumuz vardı. Barış ve Abdülkerim’le yakaladığımız gol fırsatlarını değerlendiremedik. Sürekli yağan yağmur altında oynanan karşılaşma oyuncularımızı oldukça etkiledi. Rakibin çok koşması, mücadele gücü bizi zorladı. Savunma olarak iyi bir maç çıkardık. Yaptığımız pas hataları dikkat çekti. Bunda sahanın çok kaygan olması da etken oldu.

        Sonuç olarak, alınan bir puan bu oyuna göre başarı olarak görülebilir. Ancak, oynadığımız oyun göz doldurmadı. Hava toplarında etkisiz kaldık. Fazla denilecek oranda top kaptırdık. Galler’li oyuncuların gol vuruşlarında ki başarısızlığı bizim için büyük şansttı.