Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Real Madrid: 1 - Ajax: 4 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Real Madrid, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Hollanda'da 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Ajax'a evinde 4-1 mağlup oldu ve Avrupa'ya veda etti! Üst üste üç sezondur Devler Ligi'nde şampiyon olan, son beş sezonda ise dört şampiyonluğu bulunan Madrid temsilcisi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etti! Santiago Bernabeu'da tarihi bir zafere imza atan Ajax ise 1996-1997 sezonundan bu yana ilk kez bir eleme turunda tur atlamayı başardı ve çeyrek finale yükseldi!

        Ajax maça hızlı başladı. 7. dakikada Dusan Tadic, taşıdığı topta müthiş bir pasla Ziyech'i topla buluşturdu, Faslı yıldız düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

        Dakikalar 18'e geldiğinde Tadic bir kez daha sahne aldı! Sırp yıldızın asistinde David Neres skoru 2-0'a getirdi ve Santiago Bernabeu sessizliğe gömüldü.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve Ajax, devre arasında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

        Gecenin yıldızı Tadic, 62. dakikada bir kez daha sahne aldı ancak bu kez kendisi gol attı! Ceza sahası yayında Donny van de Beek'in pasında topla buluşan Tadic, harika bir vuruşla ağları sarstı. Hakem Felix Brych, bu gol öncesinde topun taç çizgisini geçip geçmediği konusunda kararsız kalınca bir süre VAR uyarısını bekledi sonrasında ise golü verdi.

        Real Madrid, aradığı golü 70. dakikada buldu. Reguilon'un asistinde Asensio attığı golle farkı 3'e indirdi.

        Real'in sevinci çok kısa sürdü: Sol kanatta kazanılan duran topta Lasse Schöne harika bir vuruşla Courtois'yı mağlup etti ve skoru 4-1'e getiren golü kaydetti.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Ajax sahadan 4-1, toplamda ise 5-3'lük skora ulaştı ve adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Real Madrid, 8 sezon sonra ilk kez yarı finali göremeden Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Ajax ise 1996-97 sezonundan sonra ilk kez adını çeyrek finale yazdırmayı başardı!

        İLK MAÇTA NELER OLDU?

        Johan Cruyff Arena'da Hollanda ekibi Ajax'a konuk olan turnuvanın son şampiyonu İspanya temsilcisi Real Madrid, 60. dakikada Karim Benzema ve 87. dakikada Marco Asensio'nun golleriyle mücadeleyi 2-1 kazandı. Ev sahibi takımın tek golünü, 75. dakikada Hakim Ziyech kaydetti.

        REKLAM

        Öte yandan Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos, takımının formasıyla 600. maçına çıktı. Benzema ise Şampiyonlar Ligi'ndeki 60. golünü attı.

        Bu arada karşılaşmanın 37. dakikasında Ajax'ta Nicolas Tagliafico'nun attığı gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden faydalanılarak iptal edildi. Pozisyonun tekrarını izleyen hakem Damir Skomina, Tadic'in ofsaytta olduğunu belirleyerek golün iptaline karar verdi. Böylece organizasyonda son 16 turundan itibaren kullanılmaya başlanan VAR sisteminin yardımıyla Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir gol iptal edilmiş oldu.

        SERGIO RAMOS'A SORUŞTURMA!

        UEFA, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Ajax'ı deplasmanda 2-1 yendikleri maçta gördüğü sarı kart nedeniyle Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos hakkında disiplin soruşturması başlattı.

        UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, karşılaşmanın 90. dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ramos'un maçtan sonra yaptığı yorumlara ilişkin disiplin soruşturması açıldığı bildirildi.

        Sarı kartı kasten görüp görmediği incelenecek İspanyol futbolcu Ramos, mücadelenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Skora bakınca sarı kart görmeyi zorlamadım dersem yalan söylemiş olurum." ifadesini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ