Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Soğuk hava bel fıtığına neden oluyor! | Sağlık Haberleri

        Ağır yük kaldırmak, fazla kilo ve hareketsiz yaşamın yanı sıra soğuk havalar da bel fıtığına sebep oluyor. Ağır çanta taşımak, yanlış yatak ve yastık seçimi, cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi cihazların yoğun kullanımı, stres ve depresyon gibi birçok faktörün yanında soğuk havalar bel Ağrısına neden oluyor.

        BEL AĞRILARI HAYATI KISITLIYOR

        Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, soğuk havada belimizdeki kas kasılmalarının artış göstermesinin, bel bölgemizde yoğun bir şekilde ağrılara sebep olabildiğini belirterek "Oluşan bel ağrıları hayatımızın kısıtlanmasına sebep olurken, günlük birçok faaliyeti kısıtlayacak seviyeye ulaşabiliyor. Sıcak havalarda pek hissetmediğimiz ya da önemsemediğimiz bel ağrıları soğuk havayla birlikte kendini göstermeye başlıyor. Son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan atlet veya fanilasız giyinme tarzı sırt ve bel tutulmalarının görülmesine sebebiyet veriyor. Bel sağlığımızı korumak iÇin belimizi üşütmememiz, soğuk havalarda sıkı giyinmemiz gerekiyor" dedi.

        BELİNİZDEKİ AĞRIYI GÖZ ARDI ETMEYİN!

        Bel fıtığından kaynaklı bel ağrıları konusunda uyarıda bulunan Şahabettinoğlu, şöyle konuştu: "Belinizde ağrı oluyorsa bunu asla göz ardı etmemeniz gerekiyor. Belinizdeki ağrı bacağınıza yayılıyorsa, bacağınızda uyuşma, karıncalanma ve hissizlik gibi şikayetleriniz mevcutsa bel fıtığı ihtimaliniz vardır. Böyle bir durumda derhal bir fizik tedavi doktoruna gidip muayene olmanız gerekiyor. Yapılan tetkik ve iyi bir muayene sonrası bir an önce gerekli görülen tedaviye başlanması lazım. Hastalığın durumuna göre fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaç, enjeksiyonlar ve manipülasyon (elle tedavi) yönteminden bir veya birkaçı uygulanabilir."

        "MANİPÜLASYON TEDAVİSİNİN YAYILMASINA İHTİYAÇ VAR"

        Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölge üzerine bir takım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevraların uygulandığını dile getiren Şahabettinoğlu, şunları söyledi:

        "Manipülasyon masajıyla rahatsızlığın derecesi belirleniyor. Bu durum hafif vakalar da 2-3, orta vakalar da 4-6, ileri vakalar da 8-10 seans sürüyor. Genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere 3-5 gün aralıklarla uygulanıyor. Elle tedavi yöntemi olan manipülasyon dünyada Amerika, İngiltere, Kanada, Rusya, Çin, Japonya gibi birçok ülkede binlerce doktor tarafından uygulanmasına rağmen Türkiye’de bu tedaviyi uygulayan doktor sayısı yeterli değil. Manipülasyon tedavisinin doktorlar arasında daha çok yayılmasına ihtiyaç var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ