Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir otoyolunun açılış töreninde konuşuyor - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

        Bugün bir tarih yazıyoruz. İstanbul'u İzmir'e farklı bir şekilde bağlıyoruz. Bursa'ya muhteşem bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Türkiye'nin ilk yap-işlet-devret yol projesini başlattığımızda olmayacağını söyleyenler, dalga geçenler oldu. Yap-işlet-devret'le yapıyoruz. Senin aklın ermez Bay Kemal. Anlamazsın bu işlerden. Bay Kemal sana SGK'yı verdiler batırdın, hastaneleri yönetemedin.

        "TOPLAM 426 KİLOMETRE"

        Toplamda 426 kilometrelik İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu'nun tamamını hizmete sunmuş oluyoruz. Biz eserlerimizle anılacağız. Bu viyadükler, tüneller kolay yapılmadı. Biz Ferhat olduk, dağları deldik Şirin'e ulaştık. İstanbul ile İzmir arasındaki seyahati hızlı ve konforlu hale getirirken yolu da 100 km kısaltıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer aldığı Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir otoyolunu da birleştireceğiz. Güzergahtaki İstanbul, Kocaeli, Bursa, Manisa ve İzmir aynı zamanda en önemli ihracat kapılarına da ev sahipliği yapıyor.

        "MALİYETİ 11 MİLYAR DOLAR"

        Maliyeti ne bunun 11 milyar dolar. Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemize yıllık zaman katkısı 3.5 milyar lira.

        "TURİZM VE SANAYİ HIZLANACAK"

        Bu yol sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Bu otoyolu inşa eden 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun ödeyeceği tutar 6.3 milyar lira. Bu otoyol Türkiye için her bakımdan kârlı bir projedir.

        "DEVLETİN KASASINDAN BİR ŞEY ÇIKMIYOR"

        Devletin kasasından bir şey çıkıyor mu? Hayır. Otoyolumuzun Balıkesir tarafındaki açılışını da bugün Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak. AK parti iktidarının alamet-i farikalarından biri de ulaşımdır. Yol, su medeniyettir. Suyunuz yoksa gayri medenisiniz. 6 bin 100 kilometreden aldığımız bölünmüş yolu 26 bin 764 kilometreye çıkardık. Bu vesileyle vatandaşlarımızın kaza riskini en aza indirdik. Otoyol uzunluğunu bugün 2 bin 875 km'ye çıkardık. Mal ve can güvenliğinde önemli adımlar atmış olduk. Vatandaşlarımızın kaza riskini minimize ettik.

        "YOLLARIN KURALLARINA UYALIM"

        Bu hafta Kurban Bayramı var. Acele giden ecele gider. Yollarda aman ha çok dikkat edin. Yolların kuralları var, bu kurallara uyalım. Bayramlarımızı acıya döndürmeyelim.

        "18 KARAYOLUNUN YAPIMI DEVAM EDİYOR"

        Toplamda maliyeti 1.5 milyar lira olan 18 karayolunun yapımı devam ediyor. 2 yıla kadar bitiyoruz. Çünkü Bursa'ya bu yakışır. Bursa Bilecik hızlı treninin biraz geciktiğini biliyorum. Sıkıntıları çözüp Ankara Bursa, Bursa İstanbul arasını 2 saate düşürecek bu hattı sizlere sunacağız.

        "1.355 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ KENDİ İÇİNDE 6 İHTİSAS HASTANESİNE SAHİP"

        Bugün Bursa'da hizmete açacağımız 1355 yataklı şehir hastanemiz Bursa'nın güzelliğine güzellik katmış. Kendi içinde 6ihtisas hastanesi ve diğer birimleriyle yüksek standartlara sahip bir şaheser. 1 aydır hasta kabulü yapan hastanemiz 1-2 kişilik odaları kanepesi, buzdolabı, televizyonu ile otel standardında hizmet veriyor. Raylı sistemi 5.5 km uzatarak hastanemize getireceğiz. Bursa ile birlikte yatak kapasitesini 13 bin 417'ye, hastane sayısını ise 10'a çıkarmış olduk. 44 bin 846 yatak kapasiteli 31 sağlık tesisini milletimize sunmayı hedefliyoruz. Sadece Bursa'ya 68 sağlık tesisi kazandırdık. Osmangazi- Çekirge Devlet Hastanesi ile 7 sağlık tesisimize devam ediyoruz. Ülkemizdeki şehir hastanesi sayısını 10'a yatak sayısını da 13 bin 417'ye çıkarmış olduk.

        "10 HASTANENİN İNŞAATI SÜRÜYOR"

        10 hastanenin inşaatı sürüyor. Bursa'ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir. Hizmet yarışında esamesi okunmayanların çarpıtma işine gelince en önde olmalarının takdirini milletime bırakıyorum. CHP Genel Başkanı'nın şehir hastanemize dil uzattığını görüyorum. Neymiş, şehir hastanelerininmaliyetini kimse bilmiyormuş. Kendi cebimizden para vererek yaptırmıyoruz. Bu zatın şehir hastanelerinin nasıl bir modelle yapıldığından haberi yok. Hastaneleri devlet kendisi inşa etmiyor. Yıl ay gün koyuyoruz. Bu kadar gün ay yıl çalıştırmak suretiyle bu hastaneyi yapacaksın. Buna yap-işlet-devret denir.

        "DEVLET BÜTÇESİYLE YAPILMIŞ OLSAYDI İHALE RAKAMI YAZIYOR OLACAKTI"

        Bu hastaneler devlet bütçesiyle yapılmış olsaydı ihale rakamı yazıyor olacaktı. Devletin sağlık yatırımlarına ayırabildiği rakam belli. Bu kaynak da ancak klasik devlet hastanelerinin yapımına yeter. Dev projeler için alternatif finansman modelleri gerekiyor, biz bunu yaptık. CHP Genel Başkanı göremiyor diye bu modelin ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkılarını yok sayamayız

        "BURSA ŞEHİR HASTENESİNİN YATIRIM BEDELİ 2 MİLYAR 286 MİLYON TL"

        Hastanemizin kapalı alanı 475 bin metrekare, yatırım bedeli 2 milyar 286 milyon TL. İşletme süresi 25 yıl. Bir röntgen için 7-8 ay sonraya gün vermiyorlar mıydı, artık öyle şeyler yok.

        "İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYANIN İLK ÜÇÜNDE"

        İstanbul Havalimanı, dünyanın ilk üçünde. Biz yapmadık. Bu sistemle yaptık.Katıldığımız pek çok uluslararası toplantıda siz bunu nasıl yaptınız, bu hastaneleri nasıl yaptırıyorsunuz? Bunu bize anlatın... Türkiye bunu anlattı anlatıyor. Türkiye en başarılı şekilde uygulayan ülkedir.Ne harcanan değil, bizim buradan aldığımız hizmet için ne ödediğimizdir. Biz bir şey ödemiyoruz. Hastanemizin kapalı alanı 475 bin metrekare, yatırım bedeli 2 milyar 286 milyon lira. İşletme süresi 25 yıl. 25 yıl burayı işletecekler biz de belli bir bedeli alacağız.

        "FAİZLER DAHA DA İNECEK"

        Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz.Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum; artık mevcut yatırımlarınızı genişletin. İstihdamı da artırın. Döviz kuru artık belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır. Önümüzdeki 1 yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda yeni bir şahlanış dönemine gireceğiz.

        Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nda makam aracını kullandı.

        Otomobiller için İstanbul ile İzmir arası geçiş ücreti Osmangazi Köprüsü dahil 256.3 TL olacak.

        İşte İstanbul-İzmir arası köprü ve otoyol geçiş ücretleri (TL)
        Araç Osmangazi Köprüsü Yalova-Altınova Bursa Merkez Balıkesir Kuzey Manisa Turgutlu İzmir çıkış
        1. sınıf 103 107.4 136.5 179.7 243.5 256.3
        2. sınıf 164.8 171.7 218.5 287.56 390 410
        3. sınıf 195.7 203.9 259.4 341.5 463.1 486.9
        4. sınıf 259.6 270.5 344.1 453 614.3 645.8
        5. sınıf 327.6 341.4 434.2 571.6 775.1 815
        6. sınıf 72.1 75.2 95.6 125.8 170.6 179.4

        İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU'NUN BALIKESİR BÖLÜMÜNÜ BİNALİ YILDIRIM AÇTI

        Eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım otoyol açılışının Balıkesir bölümünü gerçekleştirdi. Sinevizyon yolu ile Bursa'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlanan Binali Yıldırım, açılışın hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi.

        Binali Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Bursalılar, Balıkesir'den sevgi ve saygı iletiyoruz. Marmara ve Ege Bölgesi için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Manisa'dan İzmir'den buraya gelen kardeşlerimiz var. Muhteşem açılışı baştan sona takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanım, dün gibi aklımda. 29 Ekim 2010. Dilovası'nda bereketli bir günde bu muhteşem projenin temelini atmıştık. Siz o zaman başbakandınız, bende Ulaştırma Bakanıydım. Bugün 4 Ağustos 2019. İstanbul-İzmir otoyolunun açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir hayal daha gerçek oluyor. Sizin liderliğinizde doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla ördük. Yolları bölük gönülleri birleştirdik. Dost düşman herkes bilmeli ki, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'dan selam ilettiği konuşma sonrasında otoyolun açılış kurdelesi kesildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ