Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı! Fed faiz kararı ne oldu? - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fed faiz kararını açıkladı. Fed, beklendiği üzere oy birliğiyle politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bıraktı. Öte yandan Fed, varlık alım programı kasım ayı itibarıyla 15 milyar dolar azaltılarak devam edecek. Fed, aralık ayında 60 milyar dolar hazine tahvili ve 30 milyar dolar da mortgage destekli menkul kıymet satın alacak.

        Karar sonrası piyasalarda ciddi bir hareket yaşanmadı.

        Karar metninde enflasyonun geçici faktörlerden dolayı yüksek olduğunu yineleyen Fed, tedarik ve arz dengesizliklerinin fiyatlardaki artışta etkili olduğu ancak pandemiden en çok etkilenen kesimlerin toparlandığını belirtti.

        Fed Başkanı Powell, karar sonrasındaki basın toplantısında "Varlık alımlarının azaltılması faiz artışlarına yönelik bir sinyal değil." derken enflasyonun uzun vadede yüzde 2 hedefine doğru yumuşadığını söyledi. Powell'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        REKLAM

        - Varlık alım hızını değiştirmemiz gerektiğinde piyasaları şaşırtmayacağız, sürpriz olmayacak.

        - Yüksek enflasyonun kalıcı bir hale gelmemesi için elimizdeki tüm araçları kullanacağız. Enflasyonun seviyesi fiyat istikrarı ile tam tutarlı değil. Faizleri artırmak için iyi bir zaman değil zira iş gücü piyasasının iyileşmesine zaman vermek istiyoruz. Maksimum istihdam seviyesinde değiliz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ